10 činjenica o trčanju koje svaka žena treba da zna

Podelite:

Bez obzira na to da li vam je cilj skidanje kilograma, dobra forma, postizanje što boljih rezultata na trkama ili kvalitetno provedeno slobodno vreme i zabava, znanje o treningu, ishrani i zdravlju će vam olakšati put do uspeha.

1. Trčanje je stanje svesti

Jedina stvar koja određuje vaš uspeh ili njegov izostanak jeste način na koji vi razmišljate o trčanju. Ako trčanje daje za vas željeni efekat, ako vas oslobađa stresa, sagoreva kalorije, pruža vam vreme da ostanete sami sa sobom, onda je apsolutno nevažno šta će bilo ko drugi reći o vašem trčanju. Svaka štoperica gubi značaj.

. Nisu vam potrebni sagorevači masti

Isplaniran i stručno vođen intervalni trening, fartlek ili brdski trening imaće isti efekat na sagorevanje masti, ali bez štetnih nuspojava. Razlog tome je taj što su je trčanje visokog intenziteta jedan od najvećih stimulansa za prirodni rast ljudskih hormona, koji za posledicu ima jače mišiće i bolje fizičke performanse.

Sve o opremi za trčanje, ali i džogiranju za vreme trudnoće, te i zašto je trčanje dobro za zdravlje žene pročitajte na sledećim stranama…

Pitaj Doktora PedijatraeKlinika.rs 

Podeljeno