10 namirnica koje popravljaju seksualno zdravlje

Podelite:

Nema sumnje da redovno idete kod ginekologa i uvek praktikujete siguran seks, ali postoji i nešto što vam može pomoći u brizi o seksualnom zdravlju. Stručnjaci tvrde da određene namirnice deluju blagotvorno na vaše grudi i južnu regiju, pa zato predlažemo da isporbate njihove savete!

crnkinja

1. Šljive i breskve

Ove ukusne voćke pune su antioksidansa polifeonla koji pomaže u uništavanju ćelija raka dojke.

sljive breskva2

2. Vitamin D

Istraživanja su pokazala da namirnice bogate vitaminom D, kao što su jaja, losos, šitaki pečurke i tunjevina mogu da pomognu da vaše grudi ostanu zdrave i smanje rizik od raka dojke.

vitaminD

3. Probiotski jogurt

Gljivična infekcija je teška, a ona se može desiti kada postoji neravnoteža bakterija u vašoj vagini. Probiotitske kulture iz jogurta mogu da pomognu u obnavljanju dobrih bakterija i sprečavaju infekciju.

4070-Probiotski-jogurt-pomaze-u-lecenju-depresije-

4. Orasi

Ovo koštunjavo voće sjajno je za zdravlje vaših grudi. U istraživanju katedre za medicinu Univerziteta Maršal, jedna grupa miševa hranjena je sa dva grama oraha dnevno, a druga grupa nije dobijala orahe uopšte. Miševi iz prve grupe su u roku od 34 dana smanjili šansu za dobijanje raka za 50%.

01 orah

5. Citrusi

Voće kao što su pomorandže, ananas, limun, limeta i grožđe mogu da učine da vaša vagine ima prijatniji miris.

citrusi

 6. Kafa

Istraživanje je pokazalo da ispijanjem 2-3 šoljice kafe dnevno možete smanjiti rizik od nastajanja agresivnog oblika raka dojke.

kafa

7. Voda

Voda je inače značajna za celokupno zdravlje, ali ukoliko popijete osam do deset čaša vode dnevno, ona vam pomaže da vagina ostane vlažna. Ukoliko ste dobro hidrirane, to takođe poboljšava ukus i miris tamo dole…

voda

8. Maslinovo ulje

Monozasićene masti i antioksidansi u maslinovom ulju smanjuju rizik od nastanka raka dojke. Jedna studija je čak pokazala da maslinovo ulje zaustavlja rast malignih ćelija.

maslinovo ulje

9. Vlakna

Namirnice koje su bogate vlaknima mogu da eliminušu višak estrogena koji je uskladišten u vašem telu. Takođe, sprečavanjem rast materičnih fibroida i pomažu u održavanju opšteg zdravlja materice. Probajte da jedete mekinje, pasulj, bobičastpo voće ili žitarice kako bi uneli vlakna u vaš organizam.

vlakna

10. Vitamin E

Hrana koja je bogata vitaminom E, kao suncokret, badem ili lešnik sprečiće suvoću vaše vagine.

pill-vitamin-e

Izvor: Pressonline

 

Podeljeno