7 pravila koja vam mogu spasiti život

Podelite:

Fizička aktivnost, održavanje telesne težine i nizak nivo holesterola su neka od jednostavnih pravila koja, ukoliko ih se pridržavate, mogu sprečiti nastanak raka i bolesti srca, otkrila je nova studija American Heart Association.

7 pravila

 

Ukoliko se pridržavate najmanje šest pravila zdravog života, možete smanjiti rizik oboljenja od raka za čak 51 odsto. Naučnici dodaju da nikada nije kasno da usvojite zdrave životne navike.

Sedam zlatnih pravila zdravog života su fizička aktivnost, održavanje telesne težine, zdrava ishrana, održavanje holesterola, kontrola krvnog pritiska, šećera i prestanak pušenja.

– Ovo istraživanje pomaže da upozorimo ljude na ono šta je važno da bi zaštitili zdravlje i smanjili mogućnost oboljenja od hroničnih bolesti – rekla je Laura Rasmussen-Torvik.

Rezultati istraživanja pokazali su da pridržavanje šest od sedam pravila smanjuje rizik oboljenja za 51 odsto, pridržavanje samo četiri pravila smanjuje rizik za 33, a pridržavanje samo jednog ili dva pravila taj rizik umanjuje za 21 odsto.

Izvor: zena.zdravlje.rs

Podeljeno