Osmehom do srca

Podelite:

Osmeh je taj koji može probiti sve barijere, pa čak i one barijere u ljubavi. Devojke su te koje najčešće koriste svoj osmeh i uz pomoć njega love svoj plen.

 

index

Tajna očaravajućeg osmeha su zdravi i negovani zubi.  Najčešći  uzrok veoma retkom posećivanju stomatologa je što zbog vremena, tako i zbog besparice, u poslednje dve godine je povećan broj zubnih bolesti. S druge strane ije i higijena koja nije  baš na zavidnom nivou. Sve to zajedno je odličan preduslov za stvaranje jedne opake bolesti, a to je parodontopatija (parodontoza).

Osim što higijena smanjuje rizik od opakih zubnih bolesti, tako i podiže samopouzdanje. 

 

Smatra se da hronične upale, prouzrokovane upalom desni, mogu biti uzrok kardiovaskularnih poremećaja i problema: srčanih oboljenja, zapušavanja krvnih sudova i srčanih udara.

Najčešća intervencija koja se vrši zbog lepog osmeha je beljenje zuba. To  je danas u svetu načešća stomatološka intervencija kod odraslih. Iako to možemo uraditi kod kuće po principu „sam svoj majstor“, samo stomatolog može pripremiti pacijenta na pravilan i siguran način, odabrati odgovarajuću metodu i sprečiti preterano izbeljivanje ili preosetljivost zuba.

 

Žene da bi istakle svoje bele zube koriste odgovarajuće nijanse karmina. Najčešće boje uz koje će vam zablistati zubi su koralne ili roze nijanse.

Zato je dobro poznato da zdravi zubi prate i najlepši osmeh na svetu. Ako posedujete sve ovo, dnevno bar jednom, nekome poklonite svoj osmeh . Jer osmeh ipak nema cenu.

Podeljeno