8 razloga zašto ćete banane gledati na drugačiji način

Podelite:

Ako ste „u padu“ banana će vas najbrže „podići“ i ubrizgati vam energiju. Ona sadrži tri vrste šećera u kombinaciji sa vlaknima i zato je nezamenljiva. Stručnjaci kažu da samo dve srednje banane daju snagu za sat i po vremena treninga. Koriste je sportisti i atletičari, a korisna je i zato što pomaže u prevenciji određenih bolesti.

banana

1) DEPRESIJA

 

Prema najnovijim istraživanjima ljudi koji su skloni depresiji osećaju se bolje kada pojedu nekoliko banana.Objašnjenje je što banana sadrži triotopan, vrstu proteina koji telo pretvara u serotonin hormon koji opušta, popravlja raspoloženje i čini vas srećnijim.

 

 

 

2) PMS
Zaboravite pilule, jedite banane. Vitamin B6 iz bananae reguliše nivo glukoze u krvi.

 
3) ANEMIJA
Bogata gvožđem banana je odličan izbor ako patite od anemije.

4) KRVNI PRITISAK
Ovo jedinstveno tropsko voće je prebogato kalijum, ima malo soli, i time je savršena kombinacija za borbu protiv visokog krvnog pritiska.

banana 2

 

Ako užinate bananu izbećićete mučnine tokom dana

5) MAMURLUK
Najbrži način da se rešite mamurluka je da popijete sejk od banane zaslađen medom.

6) UGRIZ KOMARCA
Kada vas ujede komarac mesto uboda natrljajte bananom, delom sa unutrašnje strane kore. Oticanje i svrab će biti smanjeni.

banana 3

 

7) SMIRUJE

Banana je bogata vitaminom B6 koji blagotvorno utiče na nervni sistem. Studije Instituta za psihologiju u Austriji ukazuju i da smiruju nervozu i grčeve u stomaku.

8) KONTROLIŠE TEMPERATURU
U mnogim kulturama banana je voće koje „hladi“. Tako na Tajlandu trudnice jedu što češće banane da bi osigurale da se beba rodi sa granično očekivanom temperaturom.

Izvor: zena.blic.rs

 

Podeljeno