Atraktivna supruga, uspešniji brak

Podelite:

Tim stručnjaka otkrio je da je pripadnicima jačeg pola estetski momenat izuzetno važan i da ostaju duže u bračnim vodama ako pored sebe imaju lepu partnerku, jer su srećniji

Foto-ilustracija: WikiHow.com

Foto-ilustracija: WikiHow.com

LEPOTA je muškarcima presudna za uspešan brak, pokazalo je jedno američko istraživanje. Tim stručnjaka, na čelu sa psihologom Andreom Melker, otkrio je da je pripadnicima jačeg pola estetski momenat izuzetno važan i da ostaju duže u bračnim vodama ako pored sebe imaju lepu partnerku, jer su srećniji.

Studija je trajala četiri godine i rađena je u saradnji sa 450 parova, koji su pre početka eksperimenta ocenili lepotu supružnika. Rezultati su pokazali da su muževi bili zadovoljni i na početku i na kraju istraživanja samo u slučajevima u kojima je žena ocenjena kao atraktivna. S druge strane, izgled muškaraca nije uticao na zadovoljstvo žena, već njihova inteligencija, i to kakvi su „iznutra“.

Andrea je stala u odbranu pripadnika muškog pola, naglasivši da istraživanje nije pokazalo da su oni površni, već da jednostavno više cene partnerke koje lepo izgledaju.

logic

 

Izvor: Novosti

Podeljeno