Bizarne tajne lepog ženskog izgleda

Podelite:

Krema za hemoride otklanja podočnjake, lak za kosu fiksira šminku, a pasta za zube sa tela skida fleke od kreme za samopotamnjivanje?

tajne

Da li postoji nešto na šta žene ne bi pristale samo da bi postigle željeni izgled?

Studija sprovedena nad više od 2.000 žena otkrila je niz neverovatnih “tajni” kojima pribegavaju zbog lepote, između ostalog da hladne kašike otklanjaju nadutost očiju, a da spavanje na leđima sprečava nastanak bora.

Četiri od 10 žena namirnice i pribor iz kuhinje koristi kao kozmetičke proizvode.

Hladan krasatavac osvežava lice, a limun izbeljuje nokte i posvetljava kosu. Jagode čiste zube, dok kesice čaja čine kožu mekšom.

Uprkos brojnim kozmetičkim tretmanima koji se nude u svakom salonu lepote, žene se uglavnom pridržavaju svojih isprobanih rituala i recepata koji se prenose “s kolena na koleno”.

Na ovoj listi su se našli i neki ekstremniji saveti, što je istraživače navelo da se zapitaju koliko su žene spremne daleko da idu zarad lepote.

Učešljavanje talka u kosu kako bi se ublažio izgled masnoće ili karmin na obrazima u nedostatku rumenila jesu neki od trikova kojima su se služile i naše bake. Međutim, pored ovih tradicionalnih, postoje i brojne moderne, veoma čudne navike.

Neke žene umesto pene ili gela za brijanje nogu koriste balzam za kosu kako bi omekšale dlake. Vaselin se odavno koristi za smirivanje “nestašnih” uvojaka, a pasta za zube služi i protiv ujeda insekata.

Da li ste znali da krema za hemoroide otklanja podočnjake? Žene koje je koriste u ove svrhe tvrde da proširuje kapilare na koži lica, zbog čega redukuje tamne krugove oko očiju.

Izvor: B92

Podeljeno