Brza hrana koju treba izbegavati

Podelite:

Unutar segmenta AskReddit na popularnoj su stranici na pitanja odlučili da odgovaraju zaposleni u poznatim lancima brze hrane.

brza  hrana „Radnici u lancima brze hrane koji ste prisutni na Redditu, koji su obroci na jelovnicima vaših poslodavaca za koje biste ljudima preporučili da ih nikad ne jedu?“, priupitao je korisnik 4ScienceandReason. Ova je prepiska sakupila preko 6.000 komentara u samo 24 časa i razotkrila neke zaista uznemirujuće činjenice vezane za menije u restoranima brze hrane, prenosi Huffington Post.

Neka od jela koje biste svakako trebalo da izbegavate, a da su prisutna i na našem tržištu, su:

McDonald’s Chicken Nuggets 

Mnogi su se korisnici Reddita u svojim komentarima obrušili na sumnjive sastojke od kojih je sastavljen ovaj proizvod. I ako vam dosadašnje slike i videa objavljivani na internetu, u kojima je vidljiv proces proizvodnje popularnih McNuggetsa, nisu bili dovoljni, možda će vas uveriti komentar korisnika Dfunkatron: „Kad sam radio u McDonald’su slučajno sam čitavu vreću McNuggetsa ostavio na dnevnoj temperaturi predugo. Rastopili su se. U potpuno tečnu lokvu. Nije mi bilo jasno kako je to moguće“.

Piletina s roštilja 

Kad je u pitanju ovo jelo, korisnici koji su učestvovali u raspravi preporučuju da se ne naručuje u ni jednom restoranu brze hrane. Jedan je bivši zaposlenik McDonald’sa priznao da se pileća prsa nadevaju tečnim margarinom kako se ne bi lepila. Bivši radnik Subway-a opisao je proces odmrzavanja u kom se piletina satima otapala u vrućoj vodi da bi se iz nje potom istisnuo višak vode.

Vegetarijanci, oprez! 

Osim ovih izdvojenih McDonald’sovih jela napominje se da bi vegetarijanci uvek trebalo da budu na oprezu. Naime, gotovo svi lanci brze hrane praktikuju upotrebu istog pribora ili roštilja pri pripremi jela od mesa i onih bezmesnih: „Radio sam u restoranu gde je u dubokom ulju zajedno pržen vegetarijanski burger i slanina“, napisao je jedan korisnik.

Uprkos svemu ovome, ni jedna negativna opaska nije prošla bez bar jedne koja joj joj protivureči, tvrdeći da se na drugoj lokaciji unutar istog lanca nisu sprovodile spomenute prakse i da način pripreme i odnosa prema obrocima uveliko zavisi o lokalnom vođenju pojedinog restorana.

Izvor:B92.net

Podeljeno