Četiri puta pobedila rak

Podelite:

Mlada, lepa i uspešna, tada tek sa dvadeset jednom godinom, Elizabeta Stojanović iz Inđije ispunila je svoje snove. Zaposlila se, udala i postala majka, prvo je rodila ćerku Tatjanu, a dve godine kasnije i Natašu.

RAK

 

Međutim, skladan brak i poslovnu karijeru, kao uragan, razorila je dijagnoza – tumor na mozgu. Posle četiri operacije, Elizabeta, koja danas ima 48 godina, pokazala je da je heroj i istrajan borac za život. 

Dvadeset dve godine se ova Inđijka bori protiv opake bolesti i ne posustaje, puna je života. 

– Volim da mesim kolače, neko mi ih i naruči. Idem na pijacu, do grada, družim se s prijateljicama. Dobro sam savladala kompjuter, koristim se mobilnim telefonom, a najviše volim da čitam. Idem na redovne kontrole i živim život punim plućima – ističe Elizabeta, ne skidajući osmeh s lica

– Tumor na mozgu otkriven mi je kada sam imala 27 godina. Imala sam osećaj da nešto nije uredu. Osećala sam pritisak u glavi, trnula mi je desna noga, ruka i deo lica. Doktorka koja je tada bila pedijatar mojoj deci, rekla mi je da zakažem skener, posumnjala je da imam tumor, a crne slutnje su se i obistinile – priča Elizabeta. 

Elizabeta je radila u bivšoj „Agrouniji“, kao činovnik sa srednjom ekonomskom školom. Na prvu operaciju otišla je sa radnog mesta. Posle toga, otišla je u penziju, koja nije velika, ali, kako veli, njoj je dovoljna.

Prilikom operacije 1992. godine, uklonjen joj je tumor, međutim, izgubila je sluh jer joj je presečen fascijalni nerv, što je prouzrokovalo deformaciju lica. Lekari su je tešili da će se vratiti u normalu, međutim, to se nikako nije desilo. 

Tada joj je, kaže, najvažnije bilo da je njene devojčice takvu prihvate. Krenula je na banjsku terapiju, a onda posle nekoliko meseci morala je da prekine… Posle pregleda ustanovljeno je da ima karcinom grlića materice, počela je sa terapijom i zračenjem i mislila da tridesetu godinu života neće dočekati.

Izvor: Novosti.rs

Podeljeno