Da li G tačka zaista postoji i, ako je tako, gde je? Eksperti vam otklanjaju sve nedoumice

Freeimages.com
Podelite:

Možda jedna od najkontroverznijih debata kada je seks i žensko telo u pitanju – da li je G tačka stvarna i ako jeste, kako je otkriti?

Čuvena G tačka je visoko erogena zona vagine, koja kada se stimuliše dovodi do veoma intenzivnog seksualnog uzbuđenja i orgazma.

Iako je koncept vaginalnog orgazma prisutan od 17-og veka,  termin G tačka se ne pojavljuje do 80-ih godina prošlog veka. Ona je dobila naziv po Eriku Grafenbergu, nemačkom ginekologu koji je u svom istraživanju vagina 40-ih godina otkrio to osetljivo područje.

Kontroverza oko G tačke se pojavila jer ne postoji ujedinjeno mišljenje oko toga gde se ona nalazi, i dok  nekim ženama prija njena stimulacija, drugima je izuzetno neprijatna.

Pitaj Doktora Ginekologa eKlinika.rs

Gde se nalazi G tačka?

G tačka se nalazi na unutrašnjem zidu vagine, oko 5 do 8 centimetara iznad otvora vagine. Najlakše je pronaći je kada žena leži na leđima, dok neko stavi dva prsta u vaginu, sa dlanom okrenutim na gore.

Pomerajući prste kao da doziva nekog da priđe, primetiće da se tkivo oko uretre nadulo i upravo je taj deo G tačka. Na početku žena može osetiti potrebu da urinira, ali posle nekoliko sekundi taj osećaj postaje prijatan.

Za neke žene, međutim, ostaje neprijatan bez obzira koliko vremena prođe.

Kako do orgazma pomoću G tačke pročitajte na sledećoj strani…

Podeljeno