Delotvoran lek protiv kašlja koji ne morate ni da pojedete ni popijete, ali ima jedna caka

Freeimages.com
Podelite:

U moru recepata kako napraviti prirodan i ukusan lek protiv kašlja pronašli smo jedan koji ne zahteva mnogo vremena za pripremu, i radi se od sami tri sastojka koje sigurno imate u kući, a dete ga ne mora ni popiti ni pojesti!

Freeimages.com

Freeimages.com

Reč je o oblogama na bazi meda koji se detetu jednostavno zalepe na grudi i to samo jedno veče pre spavanja. Ovaj obloga će u samo jednom danu uspešno da izlečiti čak i najjači kašalj, a obloge se mogu stavljati i na bebe starie od šest mjeseci, a mogu ga koristiti i odrasli.

Potrebno vam je mišljenje DOKTORA? eKlinika.rs je pravo mesto za vas.

Za pripremu vam trebaju samo med, brašno i biljno ulje – u malim količinama, jer se rade samo za jednokratnu upotrebu. Uz smesu biće vam potrebna i jedna salveta, zatim mala gaza i ona medicinska lepljiva traka. Bit ovog leka leži naravno u medu koje je odličan prirodni saveznik protiv kašlja, a njegovo delovanje je jako čak i ako se ne uzima oralnim putem. Barem tako kažu oni koji se kunu da su se upravo ovakve obloge od davnina koristili za lečenje kašlja.

Zato ukoliko vaše dete, suprug, baka, vi sami, više ne možete da zaustavite grozan kašalj, posegnite za ovom proverenom narodnom medicinom.

Na nekoliko stvari upak morate da pripazite, što zapravo samo dokazuje koliko je lek jak i delotvoran. Za manju decu oblogu koristite samo nekoliko sati, najbolje dok dete spava, dok ga odrasle osobe mogu imati tokom cele noći.

S obzirom da je lek prilično jak pazite da oblogu ne stavite direktno na područje srca. I još nešto – kako ovaj lijek utiče na lagano zagrevanje organizma, ne sme se koristiti ukoliko dete ima temperaturu. Potrebno je paziti i na to da osoba koja će koristiti oblogu nije alergična na med i proizvode od meda.

Priprema je vrlo jednostavna – u malo brašna stavite još manje meda i dobro umešajte smesu da dobijete gumastu masu koju možete držati u ruci bez da se lepi za prste, a zatom joj dodajte mrvicu bilo kojeg biljnog ulja i ponovo uvaljajte u brašno – kao da ga panirate.

Pobrašnjenu smesu prvo zamotajte u salvetu pa potom u gazu i tako zalepite na grudi, ili na leđa.

Potrebno vam je mišljenje DOKTORA? eKlinika.rs je pravo mesto za vas.

 

eKlinika.rs / Izvor: 24sata.rs

Podeljeno