Doručak kao najbitniji obrok u toku dana

Podelite:

Sećate se stalna ponavljanja vaših majki i baka, kako trče za vama i ponavljaju „Pojedi sine nešto pre nego da odeš u školu da bolje pamtiš!“. Da li je doručak stvarno toliko bitan za naš organizam, otrkrićemo vam sada.

dorucak-obavezan-dorucak-obrok-1328585176-100035Preskakanje doručka, može da dovede do nastanka mnogih bolesti kao što je dijabetes, srčani udar i mnoga druga oboljenja. Istraživanje koje je nedavno rađeno, pokazalo je da ljudi koji preskaču doručak, jedu više za ručak pa je organizmu teže da obradi toliku količinu kalorija u kraćem vremenskom periodu, što dovodi do većeg povećanja šećera u krvi.

1587

Doručak ne treba da bude obilan i sa puno kalorija. Doručak jedan treba da sadrži neki prirodan sok, kao na primer ceđena pomorandža ili limunada, u hladnim danima dobar je i čaj. Dvopek hleb sa nekim namazom, kao što je džem, krem sir namaz. Lekari preporučuju da je veoma zdravo pojesti kuvano jaje. Jer su belančevine jako potrebne organizmu.

401806-46

Deset minuta odvojenog od sna i posvećenom doručku, učiniće vaš organizam jačim i boljim uz smanjeni rizik za nastanak mnogih bolesti.

Autor: Ivana Šćekić

Podeljeno