Evo kako da poboljšate ukus i miris “tamo dole”

Image courtesy of stockimages at FreeDigitalPhotos.net
Podelite:

Svaka vagina ima svoj specifičan miris i ukus, ali on zavisi i od toga kakav život vodite, šta jedete… Saznajte kako da „tamo dole“ mirišete savršeno

Image courtesy of stockimages at FreeDigitalPhotos.net

Image courtesy of stockimages at FreeDigitalPhotos.net

Vreme je da vaginu shvatimo ozbiljno i da se napokon suočimo s istinom. Da, vagina ima miris i ukus koji variraju ne samo od žene do žene, već se menjaju u zavisnosti od načina života koji vodimo.

Ukus vagine će varirati iz mnogih razloga, uključujući prirodne telesne izlučevine, tečnosti koje se izlučuju kod seksualnog uzbuđenja, znoja i ishrane. Ukus i miris vagine, direktno su vezani za pH vrednost. Mlečna kiselina odgovorna je pak za održavanje normalne pH vrednosti (između 3,5 i 4,5), potrebne da bi materica održavala samu sebe čistom i zdravom. Najbolja stvar koju možete da učinite za svoj polni organ jeste da ne utičete na njen pH.

Zdrave vagine imaju prirodno kiseli pH, kao i niz dobrih bakterija koje se bore s infekcijama i zadužene su da ceo sistem funkcioniše i izgleda kako je i zamišljeno.

Kakav je zapravo ukus vagine?

Ukus vagine dolazi uglavnom iznutra i tu je mnogo jači nego na spoljnim delovima. Ukus nije baš kiseo, ali je pomalo opor, možda zato što je vagina, na kraju, kisela. Ponekad vagina može da ima gotovo metalni ukus i miris, zbog svoje visoke kiselosti. Opet, to je sve na osnovu pH vrednosti.

Pušačka vagina

Pušenje daje ženskoj vulvi zadah pepeljare. Ne, nije izmišljotina. Pušenjem se u krvotok unose hemikalije koje se na kraju slivaju i do vagine.

“Pijana vagina”

Da, alkohol utiče na ukus vaše vagine i to ne na dobar način. Alkohol otvara vrata u svet opuštenosti i razvrata, ali i menja pH. Prema nekim istraživanjima – začini, luk, beli luk, crveno meso, mlečni proizvodi, špargle i brokoli takođe nepovoljno utiču na ukus vagine.

Kako poboljšati miris i ukus vagine?

Konzumirajte ananas, kivi, borovnice, mango, zeleni čaj, krastavac i peršun.

Održavajte higijenu i to na dnevnoj bazi. Izbegavajte mirisne sapune, čuvajte uravnotežen pH i konzumirajte probiotike. Oni su najbolje što se vašoj vagini može dogoditi (osim seksa naravno). Nosite čist, po mogućnosti ne sintetički donji veš i uvek imajte na umu da je vaša vagina predivna.

(eKlinika.rs/Telegraf.rs)

Podeljeno