Evo kako da se ugojite!

Podelite:

Budete li jeli često i pametno, možete za dve nedelje dobiti i do dva kilograma – evo i kako

freeimages.com

freeimages.com

Ovakva dijeta većini ljudi deluje smešno, ali istina je da pojedinci, iako to žele, ne mogu da se ugoje iz mnogo razloga: usled zdravstvenih problema, nedostatka apetita ili “mršavih” gena. Ukoliko ste među takvima, postoji rešenje vašeg problema.

Brojite kalorije, ali i nutrijente

Fokusirajte se na zdrave namirnica, a u tu skupinu spadaju one s puno vitamina, nutrijenata, minerala i kalorija. Započnite prehranu s esencijalnim nutrijentima te, kad god možete, obogatite prehranu sa jogurtom, voćem, orašastim plodovima i zdravim masnoćama.

Jedite često

Bez obzira zašto želite da se ugojite, što češće jedete velike ili male obroke to ćete pre i postići. Stručnjaci savetuju oko šest obroka na dan, a svaki od njih bi trebalo da se sastoji od proteina, skroba, voća i povrća.

Jedete li često i pametno, možete u dve nedelje dobiti i do dva kilograma.

I zdravi napitci su hrana

Iako napitcima ne možete mnogo da se zasitite, njima možete dodati nutrijente organizmu bez osećaja nadutosti i težine. Odličan izbor su 100 posto prirodni, organski napitci poput onih od narandže ili mleka.

Poboljšajte svoj apetit

Ako vam se jednostavno nikada ne jede, postoje određeni trikovi kojima ćete stimulisati apetit. Kratka šetnja će vam svakako otvoriti apetit, a omiljene grickalice će takođe pomoći ako ne možete da se prisilite na obilniji ručak.

Vodu uvek pijte nakon obroka jer će vas ona bespotrebno zasititi.

Namirnice koje će vam pomoći pri debljanju

Namirnice bogate kalorijama i hranljivim materijama su one koje sadrže masnoće, a posebno one biljne. Bilje masnoće nude orasi, kikiriki, maslac od kikirikija, maslac od badema i avokado.

Sušeno voće je takođe puno kalorija i šećera, a možete ga dodati salatama, jogurtima ili zobenim kašama.

Slanina je puna kalorija, a ako više volite ribu onda odaberite lososa.

Ako ste ljubitelj slatkiša, posegnite za sladoledom ili čokoladom.

(Telegraf.rs/ portaloko.hr)

Podeljeno