Evo šta da radiš ako hoćeš samo seks, a šta ako si za vezu

Foto-ilustracija: Foter.com / bricehardelin
Podelite:

Šta je ključno da bi vas muškarac pozvao i na drugi sastanak? Pitali smo psihologa Radmilu Grujičić kako da muškarac koji vam se sviđa dođe po još posle prvog sastanka.

Ovo su iskustva i saveti psihologa koji će vam pomoći da ga zainteresujete, bilo da hoćete samo neobavezni seks ili vezu.

SEKS

– Jako je važno da kažete ili pokažete šta želite i otkrijete kakva očekivanja imate. Ako imate potrebu da se opet vidite s njim, ne budite tradicionalni i ne čekajte da se on javi i pokaže inicijativu. Sasvim je u redu da na pristojan način date do znanja ili kažete da biste voleli ponovo da se vidite.

– Da bi vas on i sledeći put poželeo trebalo bi da mu prvi put bude prijatno, da susret bude opušten, da on bude opušten, da vlada pozitivna atmosfera.

– Da biste saznali da li on želi samo seks, povedite priču u tom pravcu, ali budite suptilni. Ukoliko i dalje niste sigurni, pročitajte kako da provalite da li je s vama samo zbog seksa.

– Ne zovite ga sutradan i ne očekujte razmenu nežnih poruka.

– Kada želite da se vidite dovoljno je da pošaljete poruku:“Hoćemo li se videti?“ Ukoliko je odgovor negativan, to je kraj komunikacije.

VEZA

–  Ukoliko se radi o ljubavnoj vezi trebalo bi da postoje signali da je žena dostupna i zainteresovana za određen kvalitet odnosa.

– I muškarci su u takvim situacijama dosta opterećeni jer ne znaju šta se očekuje od njih, frka im je i da ne budu odbijeni. Zato ja ne bih savetovala da glumite da ste nedostižni. Ako se držite na odstojanju, to može da ga odbije, ali pazite da ne preterate da vas ne bi doživeo kao „laku“ ženu.

– Na kraju krajeva, ni nema velike razlike između muškaraca i žena, jer svi volimo da se smejemo, da ima razmene i da je prijatno. Razmena je jako bitna za odnos.

– Vodite se rečenicom:“Kad se ja osećam dobro, onda bi trebalo da bude dobro i njemu“.

Lagan dodir

Ekspert za emocionalnu inteligenciju Medlin Mejson savetuje da ga nekoliko puta blago dodirnete. „Tokom sastanka, dodirnite ga, ali suptilno. Fokusirajte se na ruke i kada hoćete da naglasite neku priču polako i spontano ga pipnite po ruci, po ramenima kada ustajete od stola, ili za koleno dok se smejete nečemu. Lagan dodir može da bude jak afrodizijak“, kaže Medlin Mejson.

Želite stručan savet lekara? Obratite se sertifikovanim lekarima u samo 3 klika putem servisa www.eklinika.rs

Pitaj Doktora / 24sata.ra

Podeljeno