Frizure i oblici lica

Podelite:

Frizerski trendovi menjaju se brže nego sto kosa može ponovno narasti za sledeći trend. Mnoge devojke su nezadovoljne postignutim rezultatima.  Za biranje dobrih frizura  koristimo  poznate osobe za idole,  a zapravo uopšte ne razmišljamo o našem obliku lica  te da li ista frizura pristaje nama jednako kao osobi koja je proslavila.

Da bi se postigla  “idealna frizura”, treba pre svega paziti na oblik lica a isto tako i na kvalitet, oblik i gustinu kose.  No,  kako na kraju odrediti koji je vaš oblik lica?  Da li je to privlačan ovalan oblik? Slatkasti srcolik? Ne, ipak je dijamantan? U moru svih oblika teško je tačno odrediti.  Najlakši način da to učinite ipak postoji . Svu svoju kosu maknite s lica i svežite je u rep.  Zatim rubove lica ocrtajte make up olovkom ( bilo za oči ili usne)  i na taj način bit ćete sigurniji.

frizura 1

Ukoliko imate ovalan oblik lica

pristaju vam verovatno sve frizure,  tako da možete eksperimentisati najviše od svih tipova. Ovaj oblik lica “izdrži” svaku frizuru, a najbolje ćete ga istaknuti ako češljate kosu unatrag. Ipak, budući da je u predelu vilice lice nešto uže nego kod slepoočnica, preporučujem da izbegavate ravnu, skroz opeglanu kosu koja je celom svojom dužinom jednako duga,  kako se ne bi stvorio efekt piramide.

BeyonceKnowlesPicture

Ako je vaš oblik lica duguljast za vas su šiške.  No i stepenaste te razbarušene frizure do ramena će vam pristajati. Trebate da izbegavate skroz dugu i ravnu kosu jer će vam lice izgledati još duže.

sarah-jessica-parker-duguljasto

 

Četvrtasto lice

Kod četvrtastog lica ne preporučujem kovrdzavu kosu, kako ne bi izgledalo šire. Diskretni pramenovi će naglasiti ovaj oblik, ali nikako ne preterujte s njima, osobno nemojte stavljati debele pramenove!

 

cetvrtasto lice

 

Okruglo lice

Kosa češljana unatrag isto kao i kosa punija na vrhu glave najbolje pristaje ovom obliku lica. No i ovde treba paziti na dužinu kose, koja nikako ne bi smela biti u ravnini s bradom ili pak punija u predelu ušiju jer će tako lice izgledati samo punije.

kirsten-dunst-okruglo

Srcoliko lice

Zalizane frizure te kosa koja ističe gornji deo lica nije za ovaj oblik lica. Ovde spadaju najčešće kratke frizure. Vaš odabir bi morao biti duža kosa. Dobro će vam stajati i slojevite frizure (do brade). Ukoliko se odlučite za šiške – neka budu na stranu, puno lepše će vam pristajati nego ravne.

reese_witherspoon-srcoliko    

 

Dijamantno lice

je vrlo slicno srcolikom. Razlikuje se u obliku čela. Ovaj je oblik najširi upravo kod jagodica. Nemojte zaklanjati lice kosom. Isprobajte frizure koje daju punoću u predelu brade.  Nemojte skratiti kosu u predelu brade i vrata. Možete isprobati i šiške, bilo ravne ili na stranu. Najviše ćete istaknuti ovaj oblik ako sklonite kosu s lica. Izbegavajte razdeljak. Frizure s razdeljkom po sredini učinit će vaše lice dužim nego što jeste.

s

 

 

 

Možete li sad lakše odrediti koji je vaš oblik lica? Koji vam je najlepši?

2

 

 

Podeljeno