Gutljaj po gutljaj do vitke linije

Podelite:

Hladan napitak za osveženje uvek dobro dođe, ali pazite čime gasite žeđ, jer su neka pića prave kalorijske bombe. Pogledajte koji napici vam pomažu da održite liniju, a kojih treba da se klonite, ukoliko želite da izbegnete unos dodatnih kalorija.

vitki

 

SOK 

Slatki voćni sokovi i limunada sadrže oko 10 odsto šećera, što znači 100 grama i 400-500 kcal po litru.

Sokovi koji sadrže šećer imaju mnogo kalorija, pa predstavljaju pravi mali obrok. Ukoliko ne želite da unosite dodatne kalorije, izbegavajte ih.
Kupujete samo sokove bez dodatka šećera.
VODA
Ako želite da oslabite, voda će vam pomoći u tome, jer je neophodno da iz organizma izbacite višak masti. Preko jetre i bubrega se eliminišu štetne materije, ali bez vode se ovi procesi sporije odvijaju. Voda ne sadrži kalorije, a bogata je mineralima. Obnavlja ćelije i vraća elastičnost koži. Budući da potpomaže metabolizam masti, osobe sa viškom kilograma trebalo bi da piju srazmerno više vode (na 10 kg viška, po jedna čaša vode).
Voda je najbolji dijetetski napitak, možete je piti u neograničenim količinama.

ČAJ

Biljni i voćni čajevi gase žeđ, gotovo da ne sadrže kalorije (jedna šolja ima 1 kcal) i uglavnom imaju blagotvorno dejstvo (matičnjak, na primer, smiruje). Zeleni i crni čaj doprinose izbacivanju tečnosti iz organizma. Biljni čajevi su pogodna sredstva za mršavljenje i predstavljaju alternativu vodi.

KAFA

Kafa ne sadrži masti i ima veoma malo kalorija (1 šolja ima 3 kcal). Kofein podstiče metabolizam, ali umesto da snabdeva organizam tečnošću, on doprinosi njenom eliminisanju.
Ovo piće nije dijetalno. Uz kafu uvek popijte po jednu čašu vode.

MLEKO

Mleko sa niskim sadržajem masti (1,5%) ima gotovo upola manje kalorija od punomasnog mleka (3,6%), a isto toliko mineralnih materija (na primer, kalcijum). Mlečne masti se lako vare, a mlečni šećer jača crevnu floru. Mleko ne može da ugasi žeđ, ali je bogato važnim hranljivim materijama.

Ukusni napici za mršavljenje
– Sok od cvekle – eliminiše višak tečnosti iz organizma, podstiče rad želuca i crevne flore:
sitno iseckajte 6 listova salate, jedan brokoli, 1 cveklu, 1/2 korena komorača. Iscedite i odmah popijte.
– Sok od krastavca – podstiče varenje, jača krv: iseckajte 1 koren komorača, 1/2 krastavca, 2-3 šargarepe. Iscedite i napitak je gotov.

Izvor: zena.blic.rs

Podeljeno