Išla sam u školu za orgazam, evo šta sam naučila

freeimages.com
Podelite:

U braku sam već 29 godina i nikada sa svojim suprugom nisam doživela orgazam.

freeimages.com

freeimages.com

Deset godina lečenja neplodnosti, trudnoća, rođenje sina u 47 godini, postporođajni stres, ulazak u menopauzu… ništa mi od toga nije pomoglo, samo mi je odmoglo.

U jednom trenutku sam odlučila. Moram da se fokusiram na svoje zadovoljstvo. I, očigledno je da moram da radim na tome, i to mnogo.

Počela sam da istražujem. Da čitam o orgazmu. Kako se on postiže, da li može da se uvežba, koje poze će mi pomoći…gutala sam sve na temu ženskog orgazma.  A onda sam pronašla onlajn školu u kojoj se uči kako se postiže orgazam. Zamislite!

Da, postoji škola za orgazam (Finishing School) gde se bukvalno uči o tome kako doživeti orgazam, prvo samozadovoljavajući se, a onda i sa partnerom. Sve sam odmah isproveravala. Kurs traje devet nedelja, a vodi ga priznati bračni i seksualni tarapeut  Vanesa Marin.

Rešila sam da probam. Bila sam ubeđena da može da mi pomogne jer se fokusira i na fizičku i na emotivnu stranu doživljavanja orgazma. Želela sam da mi pomogne.

O tome da ću pohađati kurs nisam govorila nikom. Činjenica da radim nešto važno za sebe i samo zbog sebe, prilično me je osnažila.

Kurs je podeljen na tri dela. Prvi se bi se mogao nazvati “1001 orgazam”, a bavi se istraživanjem tela i emocija vezanih za seksualnost.

Ovaj deo me je fizički i mentalno pripremio za ono što dolazi.

Radila sam stvari koje nisam radila nikada ranije. Govorila o svojim osećanjima i ispitivala svoje telo. Gledala sam, recimo, svoju vaginu u ogledalu. I, da, sa 58 godina, prijalo mi je to da radim.

Iako sam odrasla u vreme kada se o seksu nije govorilo mnogo sa masturbacijom nikad nisam imala problem. Nekada sam sama sa sobom bez problema postizala orgazme.  Međutim, kada sam rodila dete, za mene je orgazam postao prošlost.

Podeljeno