Ispovest bolesnog oca: Kako moja ćerka živi sa mojom sudbinom

Podelite:

Iram Leon, koji ima rak mozga, je bio prvi na liniji cilja maratona, na koji je stigao gurajući svoju 6-godišnju ćerku u kolicima. Leonu je posle 30. rođendana dijagnostikovan karcionom. Lekari su rekli da on Leon neće pobediti rak, ali je njihov cilj je da živi do 40 godine.

cerka

 

Njegova ćerka, Kiana, zna da joj je otac bolestan. Leon i Kianina majka su razvedeni, ali ona živi sa njim od svoje prve godine pa je još kao mala vežbala kako da pozove pomoć okretanjem broja „911“.

– Ne postoji način da nađete sredinu u ovakvim situacijama, ravnoteža između toga da zaštite dete od bolesti a da podelite sa njim realnost vrlo je teško – rekao je Leon.
Kroz savetovanja, on je saznao da on ne bi trebalo da joj priča ali ni da potcenjuje ozbiljnost svoje bolesti.
– Jednu stvar koji ne želim da dozvolim sebi da kažem na smrtnoj postelji je „Voleo bih da sam proveo više vremena sa svojim detetom“ – rekao je Leon. 
I tako, šest meseci nakon što je saznao da on ima rak, kada je Kiana napunila 4 godine, Leon je odlučio da više ne želi da radi ništa drugo sem da uživa u aktivnostima sa svojom ćerkom. Zbog raka, koji utiče na njegovu memoriju i jezičkih veština, Leon nije u stanju da vozi kola, ali trčanje je nešto čime može da se bavi. On je ponosno istrčao maraton zajedno sa Kianom, u oktobru 2012.

Izvor:  zena.blic.rs

 

 

Podeljeno