Ispovest: Redovno imam seks sa drugim muškarcem, ali nikad nisam prevarila muža

Image courtesy of imagerymajestic at FreeDigitalPhotos.net
Podelite:

Američka blogerka koja koristi pseudonim Samanta Vajtman četiri godine je u braku, a već dve godine povremeno ima seks sa čovekom koji nije njen muž. Iako ovo zapravo zvuči kao definicija bračne prevare, ona u svojoj otvorenoj ispovesti tvrdi da ona zapravo ne vara supruga – i daje jake argumente za to.

Foto-ilustracija: Flickr/jasminyaelxo

Foto-ilustracija: Flickr/jasminyaelxo

U braku sam sa Ostinom već četiri godine, a od toga sam dve godine provela istovremeno se viđajući sa mojim ljubavnikom Džejem, uz znanje i puni pristanak mog muža. Ovde nema skrivanja, nije varanja u pitanju, i ništa nije čudno. Jednostavno se viđamo i imamo ludi seks.

Ljubavnika ponekad viđam par puta mesečno, a ponekad ga ne vidim po šest meseci zbog mojih i njegovih obaveza. Pokušavam da izbalansiram brak, vezu sa njim, školu, posao i tri ćerke, pa zato ponekad ne prevodim sa Džejem onoliko vremena koliko bih želela. Možda se pitate zašto uopšte imam tu aferu?

Odgovor je jednostavan – to što imam ljubavnika čini me boljom suprugom, jer sam srećnija, a to je sjajno za moj brak.

Koristi afere delim u tri kategorija: komunikacija, strast i podmlađivanje.

Prvo, ozbiljna veza zahteva mnogo posla, i mnogo komunikacije. Kada sam prvi put počela da razgovaram sa Ostinom o mogućnosti otvorenog braka, morali smo mnogo bolje da komuniciramo i da se koncentrišemo na slušanje drugog partnera. Naravno, bilo je tu mnogo prepiranja i svađanja, ali smo vremenom došli do toga da možemo mnogo bolje da pričamo i da iskazujemo svoje želje, potrebe i osećanja.

I vredelo i truda, jer nas je naučilo da nema mnogo stvari kroz koje ne možemo zajedno da prođemo. Sada se osećam mnogo bolje po pitanju moje mogućnosti da komuniciram sa njim, ali i sa svim drugim ljudima oko mene.

Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net

Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net

Možda se pitate da li taj dodatni trud oko komuniciranja povećava stres i zadaje još više posla, ne bi li bilo jednostavnije jednostavno izbeći dramu i ljubomorne ispade?

Naravno da bi.

Ali bi to takođe značilo da onda ne mogu da provodim vreme sa dragim prijateljem sa kojim usput uživam i u seksi i koji me podseća da sam zapravo seksualno biće.

Džej i ja još uvek nismo upali u seksualnu rutinu i nadam se da nikad i nećemo. Ne nerviraju nas loše navike onog drugog. Ne morano da se brinemo oko prljavog veša drugog partnera, niti o tome ko će od nas da u povratku s posla svrati u radnju po namirnice. Jednostavno možemo da se fokusiramo na to da činimo onog drugog što srećnijim.

Džej je strastven i iskusan seksualni prtner koji uživa u seksualnim avanturama koje mu nudim, a ne očekujem ozbiljno vezivanje za uzvrat. On unosi uzbuđenje u moj život, a ja onda mogu da se okrenem i da odnesem to uzbuđenje kući, Ostinu.

Svi su na dobitku!

Godinama mi je psiholog govorio da treba da dem na odmor, da uzmem predah opd svih obaveza i stresa. A sada, kada osetim da sam pod prevelikim stresom, jednostavno odem kod Džeja i provedem sa njim jednu ili dve noći. Posle mogu da se vratim kući i da zapravo uživam bez stresa.

Džej i ja smo stari prijatelji, i ta udobnost koju mi donosi veče provedeno u njegovoj kući sa čašom vina, bez ikakvih obaveza, radi nešto magično sa nivoom moje anksioznosti. Kao da se odjednom setim kako treba da dišem, kako da se smejem i kako da uživam. Džej me uvek podseća, kroz naše razgovore i smejanje, kako da budem nežna i ranjiva.

Iako sam trenutno sa Džejem, uživam u ovakvom vidu veza već 10 godina, mnogo pre nego što sam uopšte upoznala Ostina. Pokušala sam par puta da se uklopim u monogamiju, ali u potpunosti sam uverena da sam bolja uspruga od kad imam ljubavnika i ne pada mi na pamet da prestanem u skorije vreme.

 

eKlinika.rs / 24sata.rs

Comments are closed.

Podeljeno