IZBEGNITE NADUTOST STOMAKA: Namirnice koje bi trebali da izbegavate ako želite vitak struk

freeimages.com
Podelite:

Nadutost u stomaku podstaknuta je nedovoljno sažvakanom hranom, ali i preteranom upotrebom namirnica koje sadrže laktozu i određene ugljene hidrate.

Nadutost u stomaku podstaknuta je nedovoljno sažvakanom hranom, ali i preteranom upotrebom namirnica koje sadrže laktozu i određene ugljene hidrate. Određeni začini i biljke poput anisa, đumbira, mente i majčine dušice umiriće creva i smanjiti nadutost.

Takođe, iako su neke namirnice dobre po naše zdravlje, one nisu najbolji odabir za vaš struk jer loše utiču na probavni sstem i mogu izazvati nadutost. Stoga, ako želite da smanjite nadutost stomaka izbegavajte sledeće namirnice…

Evo koje namirnice bi trebalo da izbegavate jer mogu izazvati nadutost:

Loši ugljeni hidrati

Hrana bogata lošim ugljenim hidratima može da poremeti crevnu floru, te izazvati upale. Namirnice koje sadrže najviše takvih ugljenih hidrata su hleb i peciva, keks, beli pirinač, testenina i žitarice.

Ipak, ugljeni hidrati nisu potpuno zabranjeni. Poenta je da unosite grickalice koje sadrže kombinaciju ugljenih hidrata, zdravih masti i proteina, a one će vas kao takve držati duže sitim. Umesto namirnica bogatih ugljenim hidratima radije birajte visoko proteinske hrane kao što su grčki jogurt, losos i tofu sir.

Pitaj Doktora online – Pitaj Doktora

Podeljeno