Izlečeni „čokoholičar“ izgubio 108 kilograma za godinu dana bez gladovanja

Podelite:

Kada je firma koja se bavi prevozom odbila da ga zaposli, zbog straha da bi mogao da polomi vozačko sedište od autobusa, Pol Palmer izgubio je pola svoje telesne težine za godinu dana. I to – bez gladovanja.

cokoholicar

 

Ovaj „čokoholičar“ do svoje 36. godine dogurao je do 228 kilograma, unoseći oko 7. 000 kalorija na dan. Svakog jutra za doručak jeo je po šest čokoladica i nedeljno na brzu hranu trošio po 100 dolara. 

Ovakve navike u ishrani doveli su do toga da Pol Palmer, otac troje dece, postane suviše gojazan da bi mogao da radi. Jedini razgovor za posao na koji je pozvan, bio je u  firmi za transport. Međutim, kada su ga potencijalni šefovi videli, nisu želeli da ga angažuju iz straha da bi mogao da polomi sedište.  

Pola je ovakvo obrazloženje toliko posramilo, da je konačno odlučio da smrša, i nakon samo 13 meseci, pola njegove nekadašnje telesne težine je nestalo. Rešio je da iz svoje ishrani izbaci sve grickalice, brzu hranu, poslastice, sokove i slatke šejkove i da počne da se hrani zdravo.  

  – Pre tri godine izgubio sam posao i od tada je sve krenulo nizbrdo. Pao sam u depresiju i počeo da se tešim tako što sam jeo. Jeo sam čokoladu, picu, hamburgere, svu brzu hranu koje sam mogao da se dokopam – seća se Pol .  

Pol nije bio krupno dete i kaže da je njegova težina počela da se nagomilava kada se, nakon gubitka posla sudskog izvršitelja zaposlio kao kamiondžija. Sve češće je svraćao u motele i restorane pored puta, a porcije su postajale sve veće.  

– Prvi put kada sam stao na vagu i na njoj je pisalo „greška“. Kada sam konačno uspeo da se izmerim shvatio sam da samu nevolji. Nisam želeo da moja deca odrastaju bez oca i čvrsto sam rešio da u roku od godinu dana izgubim 10 odsto kilaže kako bih mogao da odem na operaciju smanjivanja želudca. Nisam bio na dijeti, samo sam počeo zdravo da se hranim. Nikad nisam bio gladan – Priča Pol, koji je vidno oduševljen novim stasom.  

Na početku, Pol nije mogao puo da se pomera, ali knakon osam nedelja počeo je da šeta. Sada je član teretane i svakog dana sat vremena posveti kardio- vaskularnim vežbama, a dva puta nedeljno odlazi i na plivanje i skvoš. Pol ne misli da se odrekne novih navika, koje su mu verovatno, spasile i život, a počeo je i da vodi sopstveni program u oraganizaciji „Slimming World“, kako bi drugim ljudima preneo svoje iskustvo i tako im pomogao. 

–        – Prijatelji i porodica su me upozoravali, jali nisam obraćao pažnju. Mojoj verenici je bilo žao da me kritikuje, jer je mislila da će me tako povrediti. Sada niko od njih ne može da veruje koliko sam se promenio – sa zadovoljstvom konstatuje ovaj izlečeni „čokoholičar“.

Izvor: zena.blic.rs

Podeljeno