Izračunajte koliko će vam tačno biti potrebno vremena da izgubite višak kilograma

Image courtesy of Witthaya Phonsawat / stockimages at FreeDigitalPhotos.net
Podelite:

Januar je pravo vreme za male i velike promene. Jedna od njih je i mršavljenje.

nadutost stomaka

Mršavljenje je proces u koji je potrebno uložiti puno truda, ali i odreći se nekih loših navika. Osim prilagođene i raznovrsne ishrane, važan faktor svakako je fizička aktivnost koja ubrzava metabolizam, troši nakupljene masnoće u telu i povećava mišićnu masu.

Ako ste odlučili da napraviti promenu i istopite višak kilograma, pravo je vreme da se pokrenete jer, kao i za sve ostalo, i za to je potrebno vreme. Želite li da znate koliko će vam biti potrebno da dođete do željenog cilja? Izračunajte!

Kako deluje kalkulator mršavljenja?

Za zdravo mršavljenje, bez rigoroznih dijeta i velikog odricanja moraćete da budete mnogo strpljivi, ali i biti dosledni u svom planu.

1. U tablicu ubacite svoju trenutnu težinu, visinu i godine izražene u kilogramima i centimetrima.

2. U označeno polje upišite koliko bi želeli da smršate i kliknite na označeno mesto kalkulator kalorija.

3. Na ekranu će biti ispisan maksimalan broj kilograma koji možete skinuti kao i vreme koje je potrebno da izgubite upisanu željenu težinu.

Savetujte se sa lekarima bilo koje specijalnosti – logic

Kada pokušavate da izgubite kilograme, izuzetno je važno da po svaku cenu sačuvate svoju mišićnu masu. Mišići su ključna stvar prilikom gubljenja neželjenih kilograma jer ubrzavaju metabolizam i sagorevaju kalorije tri puta brže nego masne ćelije.

Međutim, prilikom rigoroznih dijeta koje uključuju mali unos kalorija gubimo i do 50 odsto mišićne mase. Ipak, ukoliko svakodnevno jedete 70 odsto preporučene količine kalorija (devojke ne bi trebalo da unose manje od 1.200, a muškarci 1.800 kalorija) možete izbeći gubitak mišića. Preporučena količina kalorija odnosi se na količinu kalorija koje konzumiramo dneveno kako bismo održali trenutnu težinu.

Savetujte se sa lekarima bilo koje specijalnosti – logic

Izvor: 24sata

Podeljeno