Kad mi je muž rekao da ga više ne uzbuđujem, svet mi se srušio… Priča ove žene može i vama da se desi!

Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net
Podelite:

U dugim vezama i brakovima, normalno je da dođe do opadanja uzbuđenja, ali ova žena je definitivno teško podnela ono što se desilo. No, ni seksualni terapeut nije umeo da je uteši

Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net

Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net

Jedna žena, očajna zbog toga što muž više neće da ima seks s njom, obratila se za pomoć stručnjaku za bračne i seksualne probleme Roan Peling.

Pitanje:

Moj muž i ja smo zajedno već 26 godina i mislila sam da nam je seksualni život ispunjen sve to vreme, ali prošle nedelje mi je rekao da ga više ne privlačim i pored toga što me još uvek voli.

Rekao mi je da nisam ništa kriva i da me više posmatra kao člana porodice nego kao ljubavnicu i da tu ne mogu da uradim ništa povodom toga.

Foto-ilustracija: Foter/mk is Watoo

Foto-ilustracija: Foter/mk is Watoo

Odgovor:

Nije lako kad čujete da niste privlačni nekome koga volite. Privlačnost je osnova seksualnog života i takva izjava s njegove strane svakako je poražavajuće.

Nije neuobičajeno da privlačnost opadne tokom dugih veza kao što je vaša, ali ako jedan od partnera ne želi da radi na uzrocima koji su doveli do toga, onda nema mnogo šanse da se situacija popravi.

Zato, jedino što možete da uradite jeste da otkrijete zašto je on ubeđen da ništa ne može da se uradi po tom pitanju.

Najlogičniji razlog za to bi bio da ga privlači druga žena. Dakle, ne radi se samo o privlačnosti između vas dvoje, već pre svega o tome da on oseća privlačnost prema drugoj ženi, pa vas izbacuje iz svog seksualnog života kao člana porodice koji mu smeta da ostvari odnos sa njom.

Drugi razlog bi mogao biti da mu je libido jednostavno oslabio, ili čak ima erektilnu disfunkciju. Mnogi muškarci u 50-im i 60-im žele da se povuku iz seksualnog života jer se više ne osećaju snažno i privlačno, ali trebalo bi da bude svestan da takva jednostrana odluka utiče poražavajuće i na vas.

(eKlinika.rs / Telegraf.rs / DailyMail)

Comments are closed.

Podeljeno