Kako beba može „uništiti“ brak?

Podelite:

Dolazak bebe je od strane roditelja, porodice i prijatelja uvek dočekan svelikom radošću, međutim od trenutka kada dete uđe u život bračnog para nastupaju velike promene na koje se treba prilagoditi.

beba Za roditelje više ništa neće biti isto, posebno njihov ljubavni život. Često se dešava da novi roditelji pate od fenomena zvanog „bebi zemljotres“, koji uzdrma njihovu vezu i zbog koga često izbegavaju intimnost.

Eksperti upozoravaju nove roditelje da, ukoliko prestanu da imaju seksualne odnose, to može dovesti do udaljavanja partnera, a samim tim i razvoda.

Studija je otkrila kako je blizu dve trećine novih roditelja zabrinuto za svoje veze, što nije bio slučaj prije dolaska bebe.

Često su roditelji zabrinuti zbog svoje nove uloge da zaboravljaju na sebe i kao romantičnog partnera.

Udruženje OnePlusOne, koje je uradilo ovu studiju, objavilo je kako blizu 40 posto žena brine da više nisu seksualno privlačne svom partneru, a više od četvrtine muškaraca brine da njihove žene neće više želeti seksualne odnose.

144872427251a614d07fca4876723284_v4 big

Samo četvrtina parova uspeva da odvoji vreme za sebe mimo bebe.

„Postati roditelj može da staviti vezu pod veliki pritisak, jer oba partnera pokušavaju da se prilagode novoj ulozi. Za neke je to poput manjeg potresa. Obično jedna osoba postane ona koja ostaje u kući sve vreme i to može postati frustrirajuće. Osećaju kako ih partner koji radi ne ceni. Zajedničko vreme bez bebe je ključno“, rekla je direktorka udruženja Peni Mensfild.

Studija urađena na više od 1.400 parova svežih roditelja i pokazala je da se blizu četvrtine parova razvede nakon što dobije prvo dete.

Izvor: B92.net

Podeljeno