Kako da izlečite prehladu bez lekova

Freeimages.com
Podelite:

Jedite supu, kao i dosta svežeg povrća. Grlo ispirajte rastvorom sode bikarbone ili čajem od žalfije.

Freeimages.com

Freeimages.com

Naglo zahlađenje u septembru mnogima je donelo prehladu praćenu zapušenim nosem, bolom u grlu, kijanjem, kašljem, promuklošću… Razlog je najčešće to što nismo adekvatno obučeni, a jutra i večeri su izrazito hladni za ovaj period godine. Nemojte odmah da se okrećete lekovima, već probajte da prehladu izlečite na prirodne načine koji će brzo da poboljšati imunitet i pročistiti disajne kanale.

Topla domaća goveđa čorba ili pileća supa dokazano pomažu kod prehlade, a dok uživate u njihovom ukusu niste svesni da inhalirate i nazalne kanale. Vrlo je važno da koristite obilje svežeg povrća, poput šargarepe, celera, krompira, crnog i belog luka. Nutricionisti predlažu da dodate i list kupusa, svežu papriku i koren đumbira, jer će je učiniti još zdravijom.

Grlo ispirajte nekoliko puta dnevno rastvorom sode bikarbone ili čajem od žalfije kako biste sprečili razvoj bakterija.

Odlazak u saunu je takođe efikasno rešenje kod prehlade koja nije izazvana virusom. Kada se dobro preznojite, nestaće i prehlada. Ukoliko niste ljubitelj saune, uveče pred spavanje potopite stopala u toplu kupku i dolivajte vruću vodu sve dok možete da izdržite. Opustite se, sačekajte da jeza nestane, pa idite na spavanje i dobro se utoplite.

pitaj

Izvor: novosti.rs

Podeljeno