Kako da započnete novu godinu sveži i pozitivni

Podelite:

Da biste uspešno započeli novu godinu,  potrebno je da napravite hrabri presek prethodne. Iako na kraju godine možemo da imamo pomešana osećanja, svi oni doprinose tome da donesemo bolje odluke i da budemo iskreni prema sebi.

sneg  Svi osećamo pomalo sreće, nostalgije, nade i zahvalnosti, ali i nervoze, bola i drame.

Nemojte da ignorišete nijedno od ovih osećanja, živite sa njima i odgovorite im na što bolji način, tako ćete izbeći stres, brigu i frustracije.

 

Novu godinu započnite nasmejani 
 

KAKO DA SE NOSITE SA NEUSPESIMA?

sneg 2

Teško nam je da razumemo i da se nosimo sa bolestima najmilijih, razvodom ili lošom srećom na profesionalnom planu. Ali, ne smemo da zaboravimo da je, i pored svih nedaća, u prethodnoj godini bilo mnogo slavlja, uspeha i dobrih životnih prilika koji bi trebalo da izbalansiraju one loše.

 

Možda ste imali neke neočekivane susrete, pomirenja ili ste uživali u nekom odličnom noćnom izlasku? Bilo bi nepravedno da kažete da vam je sve išlo loše u prethodnoj godini.

 

Najbolji način da započnete novu godinu je da se setite seda, velikih NE i, naravno, da ih čitate iznova i iznova svaki put kada osetite potrebu za tim.

 

1. NE izgovorima: ako ste već našli izgovore, stanite i probajte ponovo, ovaj put bez njih.
2. NE kajanju: šta je bilo, bilo je, ne patite bespotrebno za onim što se desilo juče.
3. NE krivljenju drugih: prihvatite odgovornost za svoj život i svoja dela i prihvatite posledice.
4. NE lažima: vi znate istinu, laganjem ćete samo štetiti sebi.
5. NE sažaljevanju: prestanite da budete žrtva, tako ćete sebi samo oduzeti snagu da nešto postignete.
6. NE fantaziranju: živite u sadašnjosti i budite svesni svojih mogućnosti, maštajte, ali i radite na ostvarenju svojih snova
7. NE zaboravite da vreme leti: i vi ga ne možete zaustaviti.

Uživajte u svom životu, i umesto da se pitate zašto vam se nešto desilo, naučite da pronađete šta možete da naučite iz toga i zapamtite da samo vi možete da ga promenite.

Izvor: zena.blic.rs

 

Podeljeno