Kako da zimi obučete novorođenče?

Podelite:

Bez obzira na godišnje doba, najbolji savet glasi: obucite bebi isti broj slojeva kao što i vi nosite. Kada dođe zima, ako idete u šetnju u čizmama, farmerkama, džemperu, jakni, na glavi imate kapu, na rukama rukavice, oko vrata šal, vaša beba trebalo bi isto tako da bude obučena. Jedino što bebu u kolicima treba pokriti ćebencetom i treba da joj namestite plastični štitnik od padavina.
36282_20111116_public_shutterstock__Di003285063_300x0

Ali, kada se nalazite u zatvorenom prostoru – na primer u šoping centru ili automobilu, pazite da bebi ne bude prevruće. Ako na bebu natrpate mnogo odeće, postoji veći rizik od iznenadne smrti (SIDS) ili od pregrevanja.

Ako ste bili napolju i vratili se kući, skinite bebiskafander (čak i ako spava). U sobi u kojoj beba spava treba da vlada umerena temperatura, ne sme da bude ni suviše toplo ni suviše hladno.

Obucite bebu u toplu pidžamu ili vreću za spavanje, ali onda vam ne treba ćebe. Zimi bi temperatura sobe trebalo da bude između 20 i 22 stepena. Ako se beba budi tokom noći, proverite predeo oko vrata – ako je oznojen, znači da je bebi pretoplo.

Izvor: Mamin.kutak.rs

Podeljeno