Kako danas izgleda život devojčice rođene sa HIV-om?

Podelite:

Jedanaestogodišnja Hideja Brodben se 1996. godine prvi put pojavila u emisiji Opre Vinfri kako bi pričala o životu sa AIDS-om. Rođena HIV pozitivna, devojčica je otvoreno pričala o svom iskustvu na iskren i emotivan način.

crnkinja “Kada sam napunila 5 godina, imala sam simptome AIDS-a. Imala sam gljivice u mozgu, infekcije krvi i upalu pluća. Par puta je baš bilo dramatično. Te godine sam takođe saznala da imam pravi pravcati AIDS a ne samo simptome”, izjavila je ona. 

Upitana o tome šta je najteži deo za nju kada je ova bolest u pitanju, Hideja je odgovorila: 

“Kada vam prijatelji umru. To je najteži deo jer znate da ih volite ali isto tako znate da ćete uvek izgubiti prijatelja koji boluje od AIDS-a. Mnogo mojih prijatelja je umrlo od AIDS-a”. 

Uprkos neverovatnim problemima, ona je ostala pozitivna. 

“Ako provodite vreme u krevetu i sažaljevate se i mislite o smrti, zašto onda ustati i probati da napravite razliku? Ali ako kažete da je danas novi dan – možete da ustanete i učinite nešto pozitivno“. 

Skoro dve decenije kasnije, Hideja je i dalje posvećena činjenju pozitivnih stvari i nedavno se ponovo pojavila ui Emisiji Opre Vinfri. 

Ona je protekle godine provela šireći informacije o prevenciji ove bolesti širom sveta, nešto što, kako sama priznaje, uopšte nije bilo lako. 

„Nalazila sam se na vrhuncu karijere i mislim da sam imala 15 godina. To su godine kada bi trebalo da grešite i pokušavate da upoznate samog sebe. Nalazila sam se pod velikim pritiskom da budem savršena. Postojao je trenutak kada sam prezirala to što moram da govorim i što sam javna osoba“. 

Hideja je priznala da je imala problema sa samopouzdanjem i depresijom koji su bili rezultat stresa kojem je bila izložena kao devojčica. 

Međutim, ona je sa 29 godina napokon uspela da pronađe svoj mir.

Izvor: B92.net

Podeljeno