Kako mališanima olakšati terapiju za rak?

Podelite:

Superheroji stižu u pomoć!

 superformula 1

Brazilski  lekari su smislili pametan način kako deci olakšati hemoterapiju i ponudili im superterapiju – terapiju dostojnu superjunaka.

Maligne bolesti izrazito su teške za telo i za duh, a kada se radi o malim bolesnicima, deci, tada je ovaj teret još teži. Prvi korak ka ozdravljenju je pozitivan stav i uverenje i izlečenje, istaknut će mnogi (o uticaju naše psihe na izlečenje raka možete čitati u kolumni Psihoonkologija doktora energetske medicine Vlatka Kalapoša). Kako bi pomogli mališanima verovati u njihov lek lekari Centra za rak A.C.Camargo iz Brazila smislili su – inovativnu terapiju za superheroje.

 superformula 2

Izradili su navlake za infuziju s lekom sa zaštitnim znakovima Supermana, Flasha, Green Lanterna, Wonder Woman i sličnih superheroja ujedinjenih u Ligu pravde (celina superheroja u izdanjima stripova DC Comics). Jednako tako, sjajni lekari su sami stvorili niz stripova u kojima ovi superheroji prolaze kroz slične probleme kao deca na onkološkom odeljenju bolnice. Uzimajući posebnu formulu za superheroje kako bi povratili snagu, oni ozdrave i tako bolesnim mališanima pružaju nadu i veru u njihovo izlečenje.

Izvor: ordinacija.hr

Podeljeno