Kakvo radno okruženje šteti vašem zdravlju?

freeimages.com
Podelite:

Većina nas provede veliki deo života u kancelariji, ali retko ko pridaje značaj tome koliko radno okruženje ima uticaja na to kako se osećamo tokom dana.

freeimages.com

freeimages.com

Ako je nedavna literatura imala šta da kaže na tu temu, onda je to da se rad u odvojenim kancelarijama, bilo da ih odvajaju tanki ili debeli zidovi, smatra najgorim mogućim za dobrobit radnika. Ali, čini se kako to ipak nije tako.

Naime, čini se da su radnici ipak srećniji i produktivniji kad rade daleko od otvorenih kancelarijiskih prostora i kabina, gde su svi zajedno.

„Daleko više radnika, koji rade u otvorenim prostorima, nezadovoljno je svojim radnim sredinama, nego oni u zatvorenim privatnim kancelarijama“, utvrdili su naučnici.

Kao rezultat toga, fleksibilniji raspored rada i kancelarije sa većom privatnošću i smirujućim elementima postaju sve poželjnije i uobičajenije alternative nego 40+ sati nedeljno u otvorenim kancelarijama.

Ono što najviše smeta u velikom zajedničkom prostoru jeste pre svega buka drugih, a s time dolaze i slabija koncentracija, nervoza, veći nivo stresa, što može imati i gore posledice poput bolesti i depresije.

pitaj

Izvor: index

 

Podeljeno