KAO NA FILMU Ovo je dokaz da prava ljubav postoji

Youtube / Printscrn
Podelite:

Prava ljubav ne postoji samo u filmovima. Postoje parovi koji su živi dokaz da je ljubav za ceo život zaista moguća, samo treba naići na „srodnu dušu“. Ovi parovi i njihove ljubavne priče slamaju srce, vraćaju veru u ljubav i pokazuju da nikad ne treba gubiti nadu niti odustajati od ljubavi.

Youtube / Printscrn

Youtube / Printscrn

Napisao joj pesmu posle smrti

Fred Stobau nikada nije preboleo gubitak ljubavi svog života, Loren. Venčali su se 1940. godine, dobili troje dece, ali nakon 73 godine braka, ona je umrla. Fredu je srce bilo i ostalo slomljeno.

Mesec dana nakon smrti supruge naišao je na oglas za lokalno takmičanje u pisanju pesama. Iako nije imao sluha i nije bio muzičar, napisao je jednu od najlepših ljubavnih pesama – „Sweet Lorraine“ (Slatka Loren). Producenti jednog muzičkog studia toliko su se oduševili pesmom da su odlučili da snime muzičku numeru. Pored toga, napravili su i kratak dokumentarac o Fredu i njegovoj ljubavi.

En, rođena u porodici sirijskih imigranata, imala je 17 godina, a Džon 21 kada su se zaljubili. Odrasli su u istom kvartu u SAD-u, a postali prijatelji srednjoj školi. Njeni roditelji nisu bili oduševljeni Eninim izborom jer je njen otac planirao da se En uda za 20 godina starijeg muškarca. Ali, mladi par nije želeo da se odrekne svoje ljubavi pa su 1932. godine pobegli u Njujork.

Roditelji se nisu zabrinuli jer su bili ubeđeni da ta veza neće potrajati. Džon i En Betar proslavili su 2013. godine 81. godišnjicu braka, o čemu su pisali brojni mediji. Slavili su sa svoje petoro dece, 14 unučadi i 16 praunučadi. On je tad imao 102, a En 98 godina. Do sada nije poznato da li su još živi.

Džudit Lavel pamtila je svog dedu kao „mračnog“ i ponosnog čoveka pa se iznenadila pronašavši ljubavna pisma koja je pisao baki u mladosti. Zvao se Dejvid Hard i doputovao je u Njujork sa Jamajke 1907. godine. Radio je šta god mu se ukazalo kako bi preživeo. Bio je usamljen i 1913. je počeo da se dopisuje s nepoznatom Avril Kato s Kariba. Njihova romansa jačala je sa svakim pismom, a Avril mu je slala pisma našpricana parfemom. Nakon godinu dana dopisivanja Dejvid se toliko zaljubio u misterioznu ženu da ju je u pismu zaprosio, iako je nikada nije video – ni nju, ni njenu fotografiju. Nervozno je čekao odgovor. Pristala je nakon blagoslova svojih roditelja. Prvi put su se videli na dan venčanja u avgustu 1914. na Jamajci. Ona se preselila s njim u SAD i dobili su šestoro dece. Avril je umrla 1962. godine, a Dejvid devet godina kasnije. Nije se ponovo ženio.

Razdvojili ih nakon venčanja, sreli se 60 godina kasnije

Samo tri dana posle venčanja Ane Kozlov i Borisa, on je morao u Crvenu armiju. Bilo je to 1946. godine. Ana ga je čekala, ali Staljin je prognao nju i njenu porodicu u Sibir odakle nije mogla da piše svom suprugu. Boris je godinama pokušavao da je pronađe, ali su potpuno izgubili kontakt.

Ana je bila toliko shrhana da je razmišljala o samoubistvu. Njezna majka uništila je sve uspomene na Borisa, uključujući i fotografije venčanja, kao i pisma. Ana se na kraju ponovno udala, a Boris oženio. Godine su prolazile i oboje su izgubili svoje supružnike, a onda se dogodilo čudo. Ana je posetila rodno selo, gde su oboje nekad živeli.

Šetajući ulicom u daljini je ugledala starijeg muškarca. Srce joj je zaigralo, bio je to Boris. On je došao u selo da poseti grob svojih roditelja. Videvši Anu potrčao je do nje, a emocije su ponovo proradile. Ponovo su se venčali i napokon živeli zajedno kao muž i žena.

Čekali 11 godina da budu zajedno

Irina i Vudford Meklilan su se venčali, ali nisu ni slutili da će morati da sačekaju dugih 11 godina da bi bili zajedno. U ranim 1970-im Irina je živela u Moskvi gde je radila za Institut svetskog gospodarstva i međunarodne odnose. Tamo je upoznala američkog profesora Vudforda Meklilana. Zaljubili su se i venčali dve godine kasnije u maju 1974. No, u avgustu je Vudfordu istekla viza i morao je da napusti Sovjetski Savez.

Pokušavao je da poseti svoju ženu u Moskvi, ali su mu u više navrata odbili ulazak u zemlju. S druge strane, Irini nisu dopuštali da napusti zemlju, i to bez objašnjenja. Par je u kontaktu bio pismima i telefonskim pozivima, a redovno su slali fotografije jedno drugom.

Više od 11 godina kasnije Irina je napokon dobila „zeleno svetlo“ da se preseli u SAD. Krajem maja 1986. godine sletela je na aerodrom u Vašingtonu, a on ju je nestrpljivo čekao. Poleteli su jedno drugom u zagrljaj, a Irina je njihovo iskustvo pretočila u knjigu „Of Love and Russia: The Eleven-Year Fight for My Husband and Freedom“ (O ljubavi i Rusiji: Jedanaestogodišnja borba za mog muža i slobodu).

Rodili se istog dana, a on je umro dan posle nje

Les Braun Džunior i njegova supruga Helen rodili su se istog dana – 31. decembra 1918. godine. Čim su se upoznali u srednjoj školi, znali su da će biti nerazdvojni. Les je dolazio iz imućne porodice, a Helen iz radničke. Njihovi roditelji nisu odobravali vezu i uveravali ih da je klasna razlika nepremostiv problem. Ali, oni su dokazali suprotno.

Venčali su se, postali roditelji a njihovoj sreći nije bilo kraja. U dubokoj starosti Helen je obolela od raka želuca, a Les se borio s Parkinsonovom bolešću. Nakon 75 godina braka, ona je umrla 16. maja 2013. godine, a on samo dan kasnije.

Venčali se 75 godina nakon prvog poljupca

Kerol Heris je nastupila kao Trnova Ružica u trećem razredu srednje škole, a partner u predstavi bio joj je Džordž Rajns koji je od ranije bio zaljubljen u nju. On je u predstavi bio princ, i tad su se prvi put poljubili. Godine su prolazile, a Džordž se preselio u Toronto, oženio i osnovao porodicu. No, 61 godinu kasnije žena mu je umrla. Odlučio je da potraži staru ljubav koja mu je ostala u srcu. Džordž i Kerol ponovno su se sreli, postali prijatelji, a ubrzo se i zbližili. Venčali su se 75 godina nakon poljupca u školskoj predstavi.

Svaki dan dementnoj ženi čita dnevnik

Džek i Filis Poter iz Velike Britanije još jedan su primer istinske ljubavi – u dobru i zlu. Iako je i sam u dubokoj starosti, Džek ne želi da dopusti da ljubav njegovog života živi usamljeno zbog demencije koju ima pa joj svaki dan čita svoj dnevnik, koji je počeo da piše još kao dete. Posebnu pažnju posvetio je stranicama na kojima je opisao kako su se upoznali.

Filis je sreo 4. oktobra 1941. godine i zavoleo je od prvog trenutka. U dnevnik je tad napisao: „Vrlo lepo veče. Plesao sam s vrlo lepom devojkom. Nadam se da ću je ponovo videti.“ I videli su se ponovo, a venčali 16 meseci kasnije.

Skoro pola veka kasnije demencija je uzela maha kod Filis i ona je morala u starački dom jer Džek nije imao snage da se brine o njoj. Ipak, posećuje je svakog dana i čita joj svoj dnevnik. Podseća je na sve što su prošli zajedno, pokazuje fotografije. Ona je uvek presrećna kad ga vidi. U braku 70 godina.

Ljubav krili 61 godinu

Džon Mejs prvi put je video Ričarda Dora 1950. godine i srce mu je odmah zaigralo. Upoznali su se kao studenti, a njihova zajednička ljubav prema muzici pretvorila se u ljubav jednog prema drugome. Džon je ranije bio u braku i imao je sina Pola, a Ričard mu je pomogao u odgajanju deteta.

Pol je 1983. poginuo u saobraćajnoj nesreći, a Džon i Ričard zajedno su prolazili kroz veliku tugu, i bili potpora jedno drugome. Dugi niz godina morali su da skrivaju svoja osećanja od javnosti, ali 2011. godine, kada je Njujork legalizirao gej brakove, i oni su odlučili da se venčaju – čak 61 godinu nakon što su se prvi put videli. Džon je imao 84, a Ričard 91 godinu.

Godine 1983. na jednoj zabavi upoznali su se Forest Lansvej i Rouz Polard. On je drugi put postao udovac, a ona izgubila supruga nakon duge i teške bolesti i nije nameravala ponovo da se uda. Iako su živeli 64 kilometara udaljeni jedno od drugog, viđali su se redovno. Udvaranje je trajalo naredne dve decenije, a 2003. godine su odlučili da žive zajedno.

Forest ju je zaprosio, ali Rouz ga nije shvatala ozbiljno jer mu je bilo 90 godina, a njoj 80. Rekla je u šali da će se pristati da se uda za njega nakon što on navrši sto godina. Prošlo je još deset godina i venčali su se.

Ukoliko imate bilo kakvih zdravstvenih problema, pa i onih seksualne prirode, konsultujte se sa stručnjacima portala eklinika.rs. I to samo u tri klika!

eKlinika.rs / ALO!

Podeljeno