Klitoris je sastavni deo vašeg dobrog provoda u krevetu, ali koliko zaista znate o njemu?

Freeimages.com photo
Podelite:

Za razliku od penisa, kod koga bukvalno sve visi na sve strane, ženska roba je ušuškana i kompaktna, ali to ne znači da treba da ostane misterija. Sve što nam je potrebno za istraživanje naše vagine je ručno ogledalo. Predlažemo vam da se slobodno dohvatite jednog upravo sada dok čitate ove redove.

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / Ambro

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / Ambro

Naš klitoris je dugačak od sedam i po do 13 centimetara

Kada pomislimo na klitoris obično mislimo samo na klitoralnu glavu ili srž zadovoljstva  u vidu zrna graška koje se krije ispod haube klitorisa. Iza klitoralne glave krije sesedam i po  do 13 centimetara dugačka struktura koja se proteže unutra duž vaginalnog kanala.

www.eklinika.rs

www.eklinika.rs

Žene takođe imaju erekciju!

Samo su manje nego kod muškaraca. Naš klitoris sastoji se od istog sunđerastog erektilnog tkiva kao i penis. Kada smo uzbuđene, protok krvi do tkiva izaziva da ga halapljivo proguta. Klitoralno i penisno erektilna tkiva su ista jer svi embrioni počinju sa  vulvom. Ako je drugi hromozom embriona Y, klitoris raste duže i postaje penis, a spoljne usne prerastaju u testise.

Unutrašnji deo poznat je kao Krura ili Klitoralne nožice

Klitoralne nožice su oblika pilećih koščica koje lomimo kao jadac.  Zanimljivo je da te nožice nabubre nadošlom krvlju kada smo uzbuđene. Ono što ljudi  zovu  vaginalnim orgazmom mogao bi vrlo lako da bude klitoralni jer klitoralne nožice su  stimulisane duž vaginalnih zidova.

Imamo za vas jedan vrlo zabavan domaći zadatak!

Sledeći put kad budete vrlo uzbuđene, protrljajte jagodicama prstiju gore dole po unutrašnjosti vaše unutrašnje labialne usne. To su vaše kritoralne nožice! Krure. Svako telo je drugačije i jedinstveno. Možda nećete moći da ih osetite ali vredi da istražujete kad ste već u toj državi.

Podeljeno