KOSA VAM JE SLABA I BEZ SJAJA? Evo šta morate da prestanete da radite kako bi ponovo bila zdrava i lepa!

Foto-ilustracija: Foter/Helga Weber
Podelite:

Devojke, primenite ovih nekoliko saveta koje vam pružamo, i kroz par nedelja ćete primetiti ogromne promene

Foto-ilustracija: Foter/Helga Weber

Foto-ilustracija: Foter/Helga Weber

Skoro svakoj ženi skoči pritisak kada je reč o njenoj kosi. Kako se to ne bi događalo i dalje, evo nekoliko saveta šta bi trebalo da radite kako bi se njen kvalitet poboljšao.

Dakle, dame, vreme je za promene kada je reč o lepoti vaše kose. Pogledajte šta sve njoj šteti i kako da je zaštitite.

VRUĆINA

Korišćenje pegle, fena ili figara može biti veoma štetno za vašu kosu. Vrućina oštećuje folikul dlake zbog čega dolazi do isušivanja vlasi i time one postaju tanje i gube na svežini.

Kosu sušite fenom, ali na najnižoj temperaturi, a peglu i figaro koristite maksimalno dva do tri puta nedeljno. Isto tako, pre nego što krenete da pravite firzuru, poprskajte na vlasi sprej za zaštitu od visokih temperatura.

GLADOVANJE

Verovali ili ne, rigorozne dijete mogu i te kako da budu opasne po zdravlje, što se odražava i na kosu. Kako bi organizam zaštitio mozak i srce, tokom gladovanja stvara zalihe zbog kojih dolazi do otpadanja kose i smanjenog stvaranja novih vlasi.

MOKRA KOSA

Vlasi kose su najosetljivije kada su mokre. Upravo zbog toga, svakodnevne navike poput snažnog trljanja peškirom i jaka punđa može oštetiti vlasi i prouzrokovati pucanje i ispadanje kose. Mokru kosu prekrijte peškirom i pritiskom dlanova upijte višak vlage.

PREPARATI

Preaparati koji frizuru čine čvrstom i postojanom mogu joj štetiti i učiniti je krhkom, tankom i ispucalom. Iako će vaše kovrdže ostati postojane tokom celog dana, ne zaboravite kako takvi preparati sadrže alkohol koji isušuje vlasi. Češljanje kose prepune laka ili gela za kosu, kao i spavanje na njoj, prouzrokuje pucanje vlasi, zbog čega ona postaje sve tanja i osetljiva. Izbegavajte proizvode od kojih vlasi postaju krute.

SUNCE

Kao što štete vašoj koži, UV zraci ne prijaju ni vašoj kosi. Preterano sunčanje može izazvati i pojačano ispadanje kose. Tokom sunčanja, kosu prekrijte šeširom ili kapom ili pak vlasi zaštitite sprejem za kosu s UV zaštitom.

(eKlinika.rs / Telegraf.rs / Hercegovina.info)

Podeljeno