„Loša“ hrana smanjuje produktivnost

Podelite:

Nekvalitetna ishrana i nedostatak fizicke aktivnosti ne uzimaju danak samo vašoj figuri – oni utièu i na vašu produktivnost na poslu.

losa hrana

Nova studija koja æe biti objavljena u žurnalu “Population Health Management” pokazuje da loša ishrana poveæava rizik od pada produktivnosti na poslu za 66 procenata, dok izostanak vežbanja utièe na smanjenje od 50 odsto.

Pušenje je takoðe povezano sa lošijim rezultatima na poslu i to za 28 odsto.

Studijom je obuhvaæeno 19.803 osobe koje rade za tri velike kompanije. Istraživaèi Univerziteta Brigam Jang otkrili su da ljudi najèešæe oseæaju pad produktivnosti izmeðu 30. i 39. godine.

Još jedna stvar može uticati na rezultate rada: nedostatak sna.

Studija objavljena u žurnalu Vision pokazala je da što osoba manje spava, to lošije obavlja radne zadatke…

Izvor: lekarinfo.com

 

Podeljeno