Malo drugačiji ugao: Zašto bi trebalo da imate seks tokom „onih dana“

Foto-ilustracija: Flickr/Pooja Brahmi
Podelite:

Mnoge devojke se pitaju da li je ok da imaju seksualne odnose tokom „onih dana“. Postoji mnogo nagađanja na tu temu – i uglavnom se svode na „ne baš“. Ipak, ima i drugačijih mišljenja.

seks

Asistent na „Medical Center for Female Sexuality“ Tara Ford za magazin „Health“ odgovorila je na neka od ovih pitanja. Evo šta treba da znate:

1) DOKTORI KAŽU DA BI TREBALO
– Ako je ženi to ne smeta, trebalo bi. To je potpuno prirodno i dobro za oba partnera – rekla je Ford.

Ako imate bilo kakav zdravstveni problem, pre nego se obratite lekaru posetite naš FORUM i pokušajte da pronađete odgovor na vaše pitanje.

2) MOŽDA VAM SE SVIDI
Iako je nekim damama pomalo neprijatan osećaj da to upražnjavaju, one koje su probale, nisu se pokajale. Nekim ženama prijaju seksulani odnosi u tom periodu i to iz dva razloga. Za jedne užitak je samo seksualne prirode, dok drugima pomaže i zdravstveno, jer im se menstrualni bol smanjuje.

3) NEKI MUŠKARCI TO VOLE
I kod muškaraca doživljaj tokom seks u periodu menstruacije je različit. Nekima je ta ideja odbojna, ali postoje i muškarci koji u tome uživaju. Razlog je to tokom menstrualnog krvarenja penis lakše ulazi u vaginu. Trebalo bi otvoreno da razgovarate sa svojim partnerom o tome i čujete kakvo je njegovo mišljenje.

4) NE ZABORAVITE ZAŠTITU
Postoji zabluda da se ne može ostati u drugom stanju i da se ne mogu dobiti seksualno prenosive bolesti u toku „onih“ dana. To je apsolutna neistina i morate se zaštititi čak i kada imate seks u toku menstruacije.
– Neke menstruacije traju više od nedelju dana, a nekada se ženska ovulacija preklopi sa njenom menstruacijom – rekla je Ford.

Posavetujte se sa lekarima online u samo 3 klika putem servisa www.eklinika.rs.

eKlinika.rs / 24sata.rs

Podeljeno