Medicinska sestra 50 godina lečila ljude od raka: Recept starog plemena!

Podelite:

Pošto je Rene u to vreme imala tetku i očuha koji su bolovali od raka, ona se zainteresovala za ovaj čaj i starija žena joj je dala recept. Rene tvrdi da je uspela da izleči svoje članove porodice!

Nakon toga, ona je počela da primenjuje recept u klinici u kojoj je radila od 1934. do 1942. godine, izlečivši na stotine pacijenata obolelih od raka. Ona je sama uzgajala biljke od kojih je pripremala čaj.

Naravno, Rene Kejs je ubrzo postala meta kanadskih vlasti, ali nije uhapšena samo zato što je imala veliku podršku od gradskog saveta Brejsbridža i od nekoliko prestižnih lekara, ali i njenih brojnih izlečenih pacijenata.

Zahvaljujući velikoj podršci, Kejsovoj je dozvoljeno da leči rak pod tri uslova:

1) da leči samo pacijente koji su smrtno bolesni,
2) da sa njom radi iskusni lekar za dijagnostiku bolesti
3) da ne prima novac za svoje usluge. Ona se složila sa tim uslovima i nastavila da leči ljude.

Uprkos svedočenjima mnogih uspešno izlečenih pacijenata, javnost dugo nije znala za čaj Esijak. Kejsova je uspela da obavesti javnost o svom čaju tek 1977. godine, godinu dana pre njene smrti.

Ona je napravila sporazum sa kompanijom Resperin za koju je mislila da će legalizovati njen čaj. Međutim, ova kompanija je u saradnji sa kanadskim vlastima zataškala lek i njegovu formulu.

Sreća pa je dr Geri Glum čuo za svojstva čaja Esijak i počeo da se raspituje za njegov recept. On je pronašao neku osobu iz Detroita koja je izlečena ovim čajem iako joj je dijagnostikovan neizlečivi oblik raka materice. Geri je kupio od nje recept, a zatim otišao kod Meri MekFirson, bliske prijateljice Rene Kejs, kako bi potvrdio autentičnost recepta.

Podeljeno