Mini zubar iz kuhinje: Začin koji momentalno zaustavlja zubobolju

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/
Podelite:

Olakšajte sebi bol na potpuno prirodan način, dok ne stignete kod stomatologa.

Freeimages.com / by gökçe özaslan

Freeimages.com / by gökçe özaslan

Najjednostavniji potez prilikom zubobolje, ako niste u prilici da brzo dođete kod stomatologa, jeste da u usta stavite jedan ceo karanfilić!

Zagrizite ga zdravim zubima da bi otpustio ulje koje ublažava bol i koje će uticati na bolan zub. Držite omekšali karanfilić na bolnom zubu tridesetak minuta. Ispljunite ga, a proces možete i ponoviti nekoliko puta u toku dana da biste olakšali zubobolju pre nego što posetite stomatologa.

Ukoliko vam karanfilić izaziva ružan osećaj među zubima, možete probati sa gazom. Stavite nekoliko karanfilića u gazu, napravite „malu kesicu“ i razbijte karanfiliće udarajući ih čekićem za meso, da bi ispustili svoja ulja. Možete prisloniti navlaženu gazu na bolan zub.

Možete da probate i sa kombinacijom ljute crvene paprike i karanfilića. Ovaj postupak može izazvati trenutno „goreći“ osećaj u ustima, ali to traje samo par minuta.

Šta treba da uradite?

Izgnječite nekoliko karanfilića i pomešajte ih sa istom količinom ljute crvene paprike u prahu. Dodajte nekoliko kapi vode da biste dobili gustu pastu. Kuglicu vate namočite u smesu i vatu stavite na bolan zub.

Pošto ljuta paprika može da iziritira desni, pazite da smesa dođe samo u dodir sa zubom.

Izvor: Kucnilekar

Podeljeno