Muči vas kandida? Pobedite je bez LEKOVA!

Freeimages.com photo
Podelite:

Borba s gljivicama je dugotrajna i neizvesna. Uz pomoć prirodnih lekova sigurno ćete odneti pobedu, savetuje dr Slavica Vasiljević, ginekolog-akušer.

freeimages.com

freeimages.com

Hronični umor, gljivična infekcija kože i noktiju stopala, probavni problemi, kožni ekcem, psorijaza i osip, slaba koncentracija, vaginalne infekcije, infekcije urinarnog trakta, česte promene raspoloženja, jaka želja za šećerom i ugljenim hidratima… Sve su to simptomi koje uzrokuje gljivica Candida albicans. Pogađa osobe sa slabim imunitetom, lako se leči, ali to ne znači da ste je se trajno rešili.

Kandida izaziva niz neprijatnosti i zahteva upornost u lečenju. Ako se pravilno ne tretira, može prerasti u ozbiljniji zdravstveni problem.

Stoga se preporučuje hitro reagovanje, čim se konstatuju prvi simptomi i čim lekar da preciznu dijagnozu. Pored konvencionalnih lekova, vrlo su efi kasna i sredstva koja većina nas ima u kući.

www.eklinika.rs

Eterična ulja

Na najblažoj vatri otopite četiri do pet kašičica kokosovog ulja, 10 kapi ulja čajnog drveta, 10 kapi ulja žalfi je, propasiran čen belog luka, 10 kapi ulja nevena i pet kapi ulja nane. Promešajte, sipajte u sterilnu bočicu za urin i čuvajte u frižideru. Svako veče stavite u vaginu komadić smese veličine

badema, lezite i sačekajte 30 minuta da melem počne da deluje.

 

Žalfija

Možete da pijete čaj od žalfije ili da ga koristite kao sredstvo za vaginalno ispiranje – u tom slučaju

možete dodati i kap-dve ulja čajevca. Irigator napunite mlakom tečnošću, uvucite ga u vaginu do dubine od oko pet centimetara i istisnite tečnost.

Podeljeno