Muči vas nesanica? Evo najboljih trikova da lakše utonete u san

Podelite:

I doktori koji se bave problemom nesanice nekada imaju problema da zaspe, ali to ne traje dugo. Njihova tajna su  naučne zvučne metode koje ih uspešno odvode u zemlju snova. Ukradite njihove tehnike kako bi konačno mogli da se odmorite.

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Feelart

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Feelart

Duvajte mehuriće

Možda zvuči smešno, ali ako napravite nekoliko mehurića ( onih iz plastične igračke kao kada ste bili deca) pred spavanje može vam pomoći da lakše zaspite. To je kao vežba dubokog disanja, koja vam može pomoći da umirite telo i um.

Logo-prezentacija-8

Skrenite um sa teških misli

Možda ste nekada čuli da treba da koristite krevet samo za dve stvari: spavanje i seks. Ali i čitanje knjige pred spavanje je takođe ok. Prevrtanje po krevetu je stresno i čini da telo proizvodi adrenalin tako vam otežavajući da zaspite. Skrenite misli dobrom knjigom i dopustite umoru da prevlada.

Isključite mozak

Slušanje umirujuće muzike ne samo da će vam pomoći da zaspite nego će i produžiti vreme sna i poboljšati njegov kvalitet. Blagi šumovi talasa i kapljice kiše usporavaju otkucaje srca i snižavaju krvni pritisak pomažući vam da se opustite.

Podeljeno