Najbolje čuvana tajna Tibeta: Prirodni eliksir se pravi začas, a može da produži život

Podelite:

Drevni recept budista, koji je otkriven 1972. godine u jednom od manastira na Tibetu, nazvan je „eliksirom života“ jer ima sjajnu moć da očisti organizam i izbori se protiv slobodnih radikala. Pravi se veoma jednostavno, od dva sastojka koja verovatno već imate kod kuće, a toliko je jak da se pije samo jednom u pet godina.

beliluk2

Reč je o napitku koji se popularno naziva „Tibetanac“ a koji se pravi od belog luka i alkohola. Ove kapi su vremenom postale jako popularne širom sveta, a posebno kod istočnjaka. Zaljubljenici u prirodnu medicinu tvrde da redovnim konzumiranjem može da se smanji krvni pritisak, da se smanji nivo holesterola i da se telo očisti od slobodnih radikala – a navodno su baš zahvaljujući ovom napitku monasi sa Tibeta tako dugovečni.

– Beli luk je poznat kao sjajan saveznik u jačanju organizma, posebno kada je imunitet u pitanju, a ovo može da bude dobro rešenje za ljude koji ne vole da ga svakodnevno jedu. Ovakav rastvor, ipak, ne treba konzumirati u velikim količinama i ne treba ga davati deci, jer sadrži alkohol, ali odraslim ljudima može da pomogne – ističe nutricionista Branka Mirković.

Podeljeno