Najzdravije za kožu: Probajte depilaciju brašnom

Podelite:

Uz pomoć običnog belog ili kukurznog brašna na najefikasniji način možete ukloniti sitne dlačice s lica.

Freeimages.com

Freeimages.com

Uklanjanje dlačica s lica

Prvi način

Pomešajte jednu šolju brašna (najbolje od leblebija), pola kašičice kukrume i nekoliko kapljica mleka (tek toliko da se zgusne smesa).

Nanesite je na lice, na dlačice u smeru njihovog rasta i ostavite da se osuši 20 do 25 minuta. Nakon toga vlažnim peškirom u suprotnom smeru od rasta dlake skinite vlažnim peškirom. Ostatke smese uklonite toplom vodom. Na kraju nanesite hidratantnu kremu. Tokom ove vrste depilacije možete osetiti blagu iritiaciju koja ne traje dugo.

Inače, ova vrsta depilacije omekšava i posvetljuje kožu. Ukoliko je redovno budete praktikovali značajno ćete smanjiti dlake na obrazima i bradi.

Drugi način

Dlačice sa lica takođe možete ukloniti i smesom limunovog soka i brašna od leblebija. Za ovu smesu biće vam potrebno 10ml svežeg limunovog soka, 1 šolja vode i 30gr brašna.

Sve dobro promešajte da smesa bude bez grudvica, pa nanesite na lice. Ostavite da se osuši nekih petnaestak minuta, pa jačim pokretima peskirom skinite u smeru rasta dlačica.

Depilacija tela

Umutite jedno belance sa jednom kašikom šećera, pa smesi dodajte pola kašike kukurznog brašna, pa mešajte dok ne dobijete gustu pastu.

Nanesite je na suvu kožu u smeru rasta dlačica i ostavite da se osuši, pa ogulite s kože suprotno od smera rasta dlačica.

Na ovaj način ih uklanjate iz korena, a odličan je način uklanjanja gustih dlačica i rezultat duže traje.

pitaj

SuperZena

Podeljeno