Namirnica za kojom je totalno poludeo svet – i to ne bez razloga

Podelite:

Popularne blogerke i jutjuberke koje se bave kuvanjem u poslednje vreme uopšte ne koriste običnu so. Umesto nje, na meniju je svakodnevno roze so sa Himajala, i to ne samo zato što izgleda lepše već i zbog činjenice da ima niz zdravstvenih koristi za naš organizam.

So sa Himalaja

So sa Himalaja

Popularna himalajska so u jelima ima ukus kao i obična, kuhinjsta so, ali ja u početku postala popularna zbog nežnoroze boje koja je savršen dodatak popularnim jelima koja uvek moraju da budu „spremna“ za fotkanje za Instagram. Ali, onda su se javila naučna istraživanja, koja su potvrdila da hajp nije bez razloga.

Naime, ova so, čije se nalazište krije u jednom rudniku u Pakistanu, 300 kilometara od samih Himalaja, gotovo da nema ništa zajedničko sa solju koji smo navikli da koristimo. Ružičastu boju dobija od čak 84 elementa koja sadrži, a koji su se pokazali kao savršen saveznik u borbi protiv mnogih boljki.

Podeljeno