Namirnice koje nikako ne smete da jedete uveče: Mogu da izazovu ozbiljne probleme

freeimages.com
Podelite:

Poznato je da je sve u unosu kalorija i njihovoj potrošnji bez obzira na to kada jedemo, ali mogu li neke namirnice zaista da imaju više kalorija nego druge i da naprave štetu pre spavanja.

Ako ste večerali oko 18 časova, a budni ste do posle 23 časa, prirodno je da osećate glad i ponekad sebi možete nešto da priuštite iako je kasno, ali postoje namirnice koje bi trebalo potpuno da izbegavate kasno uveče. Poznato je da je sve u unosu kalorija i njihovoj potrošnji bez obzira na to kada jedemo, ali mogu li neke namirnice zaista da imaju više kalorija nego druge i da naprave štetu pre spavanja?

Ove namirnice obavezno izbegavajte da jedete uveče.

1. Žitarice

Većina ljudi kada su gladni posežu za žitaricama ili muslijem s mlekom. Nisu sve žitarice loš noćni izbor, ali većina ih sadrži veliku količinu šećera i malu količinu vlakana. Ako ste uveče konzumirali puno šećera, verovatno ćete se ujutro probuditi jako gladni jer će tokom noći organizam da vam proizvodi previše insulina. Umesto žitarica, posegnite za nemasnim grčkim jogurtom sa žitaricama koje sadrže najmanje četiri grama vlakna po porciji.

2. Meksička ili tai hrana

Začinjena hrana sigurno je jako privlačna uveče, ali nije preporučljiva pre spavanja. Takva hrana bogata je kalorijama i masnoćama koje mogu da dovedu do gorušice. Ako vaša žudnja nikako ne prolazi, pojedite malu kukuruznu tortilju sa nemasnim sirom.

Pitaj doktora online – eKlinika.rs

Podeljeno