Napravite domaću čokoladu

Freeimages.com
Podelite:

Kada vam se jede nešto slatko, na šta prvo pomislite? Ili koji slatkiš deca najviše vole da jedu? Verovatno ste odmah pomislili na čokoladu. Slatku uživanciju koja budi sva čula. Danas smo vam pripremili recept za ovaj slatkiš, koga svi vole. Kako je domaća, tako je i  dosta zdravija nego čokolade koje se mogu kupiti u prodavnicama – jer znate šta je sve u njima.

Freeimages.com

Freeimages.com

Lako se pravi, a krajnji rezultat će vas oduševiti!

Sastojci:

100g kakaa
2 supene kašike šećera u prahu (ili meda, ako ga više volite)
Malo cimeta (proizvoljno)
50ml mleka
50g maslaca

Priprema:

Počnite sa zagrevanjem mleka na tihoj vatri, ali da ne dođe do ključanja, pa zatim dodajte šećer, maslac i cimet uz konstantno mešanje.

U drugu posudu sipajte kakao prah u koju ćete polako sipati prethodno dobijati smesu. Polako sipajte i mešajte, kako se ne bi stvorile grudvice, a zatim sve stavite da se zagreva na tihoj vatri ili na pari (kako više volite i kako vam je lakše – bitno je da ne zagori).

Kada se smesa zagreje možete u nju dodati bilo koje orašaste plodove: lešnike, bademe, orahe ili kikiriki, suvo grožđe i ostale dodatke koji vam se sviđaju i za koje mislite da bi predstavljali dobar miks sa čokoladom. Dobijenu smesu stavite u frižider da se stegne, na nekih sat vremena, a nakon toga možete uživati u slatkoj i zdravoj poslastici!

Ako imate kalupe, stavite u njih smesu, kako biste dobili zanimljive oblike koji će se svideti vašoj deci, ali i svima ostalima.

Takođe možete umesto običnog šećera staviti i fruktozu, tako da će u vašoj čokoladi moći da uživaju i oni koji imaju problem sa dijabetesom.

Prijatno!

Ako imate bilo kakvih zdravstenih pitanja obratite se sertifikovanim lekarima putem servisa koji spaja korisnike i lekare www.eklinika.rs

V.R.

eKlinika.rs / ZenskiMagazin

Podeljeno