Ne dramite i ne pokušavajte da ga zavedete: Evo šta treba da radite ukoliko ON neće seks

Freeimages.com
Podelite:

Iako ste mislili da su žene te koje češće odbijaju seks, muškarci su ipak ti koji izbegavaju odnose u dugim vezama. Čak 40 odsto više njih nego u prethodnoj deceniji.

Iako su žene svesne situacije, one retko žele da pričaju o tome da njihov muškarac odbija seks, zbog toga što smatraju da bi mogle da budu okarakterisane kao žene koje ne umeju da zadovolje muškarca. Mišel Dejvis, seks terapeut iz Amerike otkrila je da čak 25 odsto Amerikanaca odbija seks.

  1. Posavetujte se sa lekarima online u samo 3 klika putem servisa www.eklinika.rs.
  2. Ako imate bilo kakav zdravstveni problem, pre nego se obratite lekaru posetite naš FORUM i pokušajte da pronađete odgovor na vaše pitanje.

Ono što su dobre vesti, jeste da, to najčešće nema veze sa partnerkom. Njih više muče problemi sa erekcijom, ali vi možete ipak da mu pomognete.

Prestanite da pokušavate da ga zavedete ako vidite da to ne uspeva

Seks u vezi ponekad može biti previše dostupan, pa je zasićenost jedan od razloga zbog kojih muškarcima nije do toga. Možda se radi o problemu samopouzdanja ili toga da je prestao da vas smatra seksualno privlačnom, već su se ta osećanja pretvorila u više prijateljska. Na osnovu razloga, moćićete da odredite da li se inicijativa sa vaše strane pozitivan korak ili ne.

Nemojte da dramite ukoliko je vrsta erektilne disfunkcije

Vaš muškarac nema više 18 godina i fiziloške promene su normalne. Problemi sa erekcijom nisu isto što i gubitak želje. Trebate da povedete računa i o njegovom emotivnom stanju, ne samo seksualnom. Pokažite mu da razumete neke stvari i da nije smak sveta u pitanju ako neki pokušaji jednostavno ne uspevaju. Pokušajte da vodite razgovor u pozitivnom tonu i da naglasite da ga i dalje smatrate poželjnim i seksualnim muškarcem. Dajte mu podršku kakvu biste vi očekivali ukoliko biste imali neki problem takve vrste. Ako ste vi nervozni, uznemireni i pomalo besni, njegova reakcija će biti identična.

Ne postavljajte gomilu pitanja odjednom

Znamo da vam kroz glavu prolazi svašta, ali tako ćete ga samo uplašiti. Postavljate jedno po jedno pitanje i pažljivo slušajte odgovore. Učestvujte u konverzaciji i pokušajte da mu stavite do znanja šta sve u krevetu radi dobro. Nemojte da govorite „želim da radiš to“, već „volim kada radiš to“.

Saznajte šta ga uzbuđuje

Vi već znate odgovor, zar ne? Ali da li ste sigurne?

Opustite situaciju dovoljno da on bude slobodan da kaže šta želi, jer da se razumemo, želje se menjaju s godinama, a ko zna kakve ideje su mu padale na pamet koje se možda nije usudio da vam kaže.

Pokušajte da mu odagnate stres umesto da ga dodajete

Brz način života, stres i posao su neki od glavnih uzročnika nezadovoljstva parova u krevetu. Jedan od pet muškaraca izjavio je da mu je libido opao zbog stresa koji doživljava na poslu. Za umanjenje stresa oni najčešće potežu za pićem koje može da ih opusti, što dodatno otežava dobru akciju u krevetu. Probajte da budete ti koji će mu dati podršku kada je posao u pitanju, uraditi nešto lepo i korisno za oboje, i napravite prostora samo za vas u sred životnog haosa u kome se nalazite.

  1. Posavetujte se sa lekarima online u samo 3 klika putem servisa www.eklinika.rs.
  2. Ako imate bilo kakav zdravstveni problem, pre nego se obratite lekaru posetite naš FORUM i pokušajte da pronađete odgovor na vaše pitanje.

eKlinika.rs  / 24sata.rs

Podeljeno