Nije popio ni kap alkohola ili kafe 15 meseci – i potpuno je oduševljen rezultatima

Freeimages.com
Podelite:

Tobias von Šnejder nije popio ni kap alkohola niti kafe tačno 15 meseci, a na nagovor svojih prijatelja, rešio je da sa celim svetom podeli svoje iskustvo.

Freeimages.com / by chris cheever

Freeimages.com / by chris cheever

Manje ogovaranja, i izlaženja

Ako sam nešto primetio na samom početku, onda je to definitivno bio manjak društvenih aktivnost koje je moja nova dijeta donela.

eKlinika.rsPITAJTE DOKTORA ONLINE

1. Zaista mi se nije izlazilo. Bilo je krajnje iscrpljujuće stalno ljudima objašnjavati da ne pijem i da samo jedno piće nije OK.

2. Svaki put kada bi me prijatelji ili kolege pozvali na piće, uglavnom sam odbijao jer nisam želeo da trezan izlazim na kraj sa njihovim ogovaranjima.

3. Ako ipak odlučim da izađem, uglavnom izdržim maksimalno sat vremena jer toliko moja trezna koncentracija može da izdrži u društvu pijanih osoba.

4. Iako nikada nisam bio parti animal, izbacivanje alkohola iz mog života učinilo je da izlazim još manje. Tada sam shvatio koliko je mojih prijateljstava bilo bazirano na mojih navikama pijenja.

Kvalitet sna mi se poboljšao

Izbacivanje alkohola iz života drastično je poboljšalo kvalitet mog sna. I ne mislim samo na vreme potrebno da zaspim, već i na sam san.

Istina je da sam brže odlazio u snove nakon jednog ili dva pića, ali to je uticalo i na kvalitet sna. Sada spavam bolje i budim se sa više energije.

Pre toga, jutra su mi uglavnom bila naporna, pa čak i kada bih popio samo dva piva veče pre toga – to sam mogao da osetim odmah po buđenju.

Manje panike i stresa bez kafe

Ovo je možda lična stvar i ne odnosi se na sve, ali izbacivanje kafe pomoglo mi je da budem opušteniji.

Pored toga, volim miris i ukus kafe, tako da ponekada posegnem za šoljicom bez kofeina. Leti pijem ledeni čaj, a zimi običan.

Shvatio sam da mi je odlazak na kafu više društvena aktivnosr nego ispunjavanje potrebe za ovim napitkom. Zadržite društvene aktivnost, samo kafu zamenite nečim drugim.

Sve u svemu, veoma sam srećan svojom odlukom i nemam nikakvu želju da ponovo počnem da pijem. Ipak, to ne znači da isto savetujem i vama, ako ste srećni vašim životom, nemojte ništa da menjate.

Promenio sam svoj život iz čiste znatiželje, i potpuno sam srećan kako su stvari ispale.

eKlinika.rsPITAJTE DOKTORA ONLINE

Pitajte Doktora / 24sata.rs

Podeljeno