Okidači bola: Imate glavobolju? Možda je od frizure

Podelite:

Leđa često bole jer mnogo sedite na poslu, glava puca zbog stresa. Ali, neke bolove mogu da uzrokuju i sasvim neočekivani uzroci- novčanik, dete, pa i vođenje ljubavi. Tako, na primer, čvrsto vezan „konjski rep“ može da bude okidač za glavobolju.

frizura

 

Okidač: Pametni telefon
Imate li mobilni telefon na kome se možete pisati, surfovati, igrati igrice? Puno je to pređenih kilometara za vaše prste, naročito palčeve. Lekari sve češće otkrivaju artritis u zoni palca kod pacijenata mlađih od 30 godina.
Rešenje: Ako počnete da osećate bol u palčevima prestanite stalno da kuckate. Ako je bol trajan, obratite se doktoru.

Okidač: Novčanik
Novčanik u zadnjem džepu pantalona može da izazove bol u leđima i guzi, pa čak i sevajuću bol niz nogu. Novčanik u zadnjem džepu može da direktno pritiska živac, iritirajući ga iz dana u dan. Ako je novčanik uz to i debeo, može vas prisiliti da lagano krivite kičmu.
Rešenje: Izvadite novčanik iz džepa pre nego što sednete.

PINK

 

Okidač boli: Vožnja
Mnogi ljudi u kolima sede u nepravilnom položaju. Ako je sedište predaleko bićete pogrbljeni i povijaćete vrat da biste držali volan. Takav položaj izaziva bol u vratu.
Rešenje: Podesite sedište u uspravan položaj u kom ćete lako držati i okretati volan. Ruke treba da budu blago savijene i opuštene.

Okidač: Izležavanje pred televizorom
Čak i odmaranje može biti uzrok bola. Ako često ležite na kauču glavom okrenuti prema televizoru, znači da zauzimate položaj idealan za pojavu bolova u vratu, posebno ako u tom položaju i zaspite.
Rešenje: Zauzmite pravilan položaj i kad se opuštate. Sedite uspravno na kauču i pripazite da ekran televizora nije previsoko ili prenisko u odnosu na liniju vašeg pogleda.

FRIZURA 1

 

Okidač: Vaša frizura
Čvrsto povezan „konjski rep“ može da bude okidač za glavobolju, posebno ako ste joj skloni. Neke osobe koje pate od migrena posebno su osetljive na teške kape, trake oko glave, kose upletene u pletenice.
Rešenje: Ne zatežite kosu.

Okidač: Navike spavanja
Ako se svako jutro budite u bolovima, dobro razmislite u kom položaju spavate. Osobe koje spavaju na stomaku mogu da istegnu vrat, a oni koji satima spavaju na boku, s rukom ispod glave, mogu opteretiti i istegnuti rame.
Rešenje: Najsigurniji položaj za spavanje je na leđima ili na boku, ali s rukom ispod nivoa ramena. 

Izvor: zena.blic.rs

Podeljeno