Opadanje kose

Podelite:

Retka, tanka i bez sjaja kosa je sve češći problem medju ženskom populacijom, a i muškarci se ne mogu pohvaliti nešto boljom situacijom. Čak 62% muškaraca ima problem sa opadanjem kose. celavost

Gubitak kose se javlja iz više razlozloga. Opadanje kose može da izazove poremećaj rada štitne žlezde, nedostatak gvoždja u organizmu, nedostatak minerala i vitamina, usled naglog povećanja ili smanjenja težine, usled stresa…

opadanje-koseKod žena kosa opada iz zbog preteranog tretiranja kose. Kao što su česta farbanja kose, feniranja, peglanja… Tu se koren, a i sama dlaka ošteti. Dolazi do pucanja i kidanja dlake, koje prouzrokuje nastajanje retke i bolesne kose.

176873_svkosa-foto-shutterstock54562087_fŽene u trudnoći znaju da izgube dosta kose, koja naravno posle nekog perioda počne sama da se obnavlja i vraća u prvobitno stanje. Što se tiče muškaraca kodd njih se javlja bolest pod nazivom kao muška alopecija. Muška alopecija dolazi usled povećanja muških hormona. Zato svaki drugi muškarac ima visoke zaliske.

opadanjekose-300x230Da bi se sprečilo opadanje kose potrebno je malo više se posvetiti tom problemu. Pre svega, voditi računa o ishrani. Zdravo se hraniti koliko god je to moguće, jer unos vitamina i minerala u organizam sprečavate pojavu ovog tipa problema. Ženama se preporučuje da manje tretiraju kosu, da je ne izlažu štetnim faktorima, kao što je bojenje kose, peglanje…. Smanjiti stres na minimum koliko god ste vi u moći da to kontrolišete.Negde gde ne možemo da utičemo puno jeste problem sa štitnom žlezdom, u tom slučaju možemo samo da koristimo šampone ili kapsule za brži rast kose. Lekari preporučuju unos Beviplexa u organizam. Jer on sadrži sve potrebne vitamine za jačanje kose i noktiju.

siske-frizura-kosa-1348623954-212494

„Lepa i zdrava kosa put do željenog cilja.“

Autor: Ivana Šćekić

Comments are closed.

Podeljeno