Oporavite organizam: Sedmodnevna detoksikacijska dijeta

Podelite:

Očistite svoje telo bez gladovanja od štetnih toksina, i izgubite kilograme koje ste nagomilali tokom praznika.

Foto-Ilustracija: Foter/Daniel Y. Go

Foto-Ilustracija: Foter/Daniel Y. Go

Početak nove godine za mnoge predstavlja i početak donošenja novih odluka, a jedna od njih često je gubitak viška kilograma, što nije nimalo lagan zadatak, ako to želite da učinite na zdrav način.

Odličan početak dijete može biti sedmodnevna detoksikacija organizma, koja će vam pomoći u izbacivanju svih štetnih toksina nakupljenih tokom praznika. Nakon toga možete nastaviti s već predviđenom dijetom i rutinom, ali tokom tih sedam dana vrlo je važno da se pridržavate propisanih pravila. Nakon nje ne samo da ćete se osjećati bolje, zdravije i vitalnije, nego ćete i izgubiti većinu kilograma viška.
www.eklinika.rs
Isto tako, ključno je da nastavite sa zdravom ishranom i redovnim vežbanjem. Ovu detoksikaciju dijetu posmatrajte kao čišćenje organizma od otrova i uvod u noviji i zdraviji život.

Šta i kako jesti?

Tokom detoksikacijske dijete najvažnija stvar su napici koji se piju tokom dana pre obroka, i salata. Tokom tih sedam dana dozvoljeno je jedanput dnevno konzumirati samo kuvano meso (piletina, teletina, riba), sirovo i kuvano povrće, sveže voće, i integralne žitarice s jogurtom ili kuvane u mleku.

Jednom na dan (ručak) smete pojesti 150 g kuvanog mesa s prilogom od kuvanog ili sirovog povrća. Doručak može da se sastoji od 150 g žitarica ili dve voćke po izboru.

Tri dana u nedelji za večeru ćete piti smuti, dok ćete četiri dana nedeljno jesti salatu spremljenu prema uputstvu. Takođe, pre doručka, odnosno ručka, popićete detoksikacijski sok ili smuti, koji će pomoći u čišćenju organizma, obezbediti neophodne vitamine i minerale, ali vas i zasititi, pa nećete imati toliku potrebu za drugim jelom.

Za vreme jednog međuobroka možete pojesti šaku neprerađenih orašastih plodova (20 komada) ili bananu. Sedmi dan pijete samo sok, smuti, i jedete salatu.

Čitaj dalje >>

Podeljeno